Računalništvo, telefonija
14.12.2017 13:53

Deli z drugimi:

Share

Novi Atari za retro igre!

Zanimanje za igralno konzolo Ataribox je nadpovprečno visoko!
Zanimanje za igralno konzolo Ataribox je nadpovprečno visoko!

Prva igralna konzola 2600 podjetja Atari je luč sveta ugledala leta 1977, uporabniki pa so bili nad njo več kot zadovoljni, saj jo nekateri še vedo kujejo med zvezde. Kar 40 let za tem pa je podjetje Atari ponovno ponudilo v prodajo igralno konzolo, ki je na voljo v črni barvi, rebrasti dizajn pa bo zadovoljil predvsem ljubitelje retro izdelkov. Čeprav novost lahko poganja le retro igre, je zanimanje zanjo nadvse visoko, zato so mnogi poznavalci prepričani, da bodo vse razpoložljive zaloge novosti pošle v zgolj nekaj dneh ali celo nekaj urah.

Igralna konzola Ataribox je opremljena s štirimi vhodi USB, vmesnikom HDMI in bralnikom pomnilniških kartic SD, ohišje pa je odeto v črno/rdečo barvno kombinacijo. V notranjosti najdemo procesor AMD, ki združuje tako procesorska jedra kot vgrajeno grafično kartico. Ta bo seveda brez težav lahko poganjal retro igre na način, da se bodo te izrisovale na zaslon našega televizorja nadvse tekoče in brez nepotrebnih zamikov.

Na igralni konzoli Ataribox bomo lahko igrali že nekoliko pozabljene igre, kot so Pac-Man, Pong, Space Invaders in Asteroids. Ataribox je nedvomno zadnja naprava, ki pade v skupino oživitev retro igranja. Po tem, ko je Nintendo s konzolo NES Mini v letu 2016 požel velik uspeh, je kar nekaj ustvarjalcev dobilo pogum in dokaz, da se da. Prednaročila za konzolo Atari so že na voljo, prvi kupci pa jo bodo prejeli čez nekaj tednov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640