Računalništvo, telefonija
28.06.2017 12:46
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 8 bo fenomenalen!

Ohišje iz steklo-keramike naj bi znatno polepšalo videz pametnega mobilnega telefona iPhone!
Ohišje iz steklo-keramike naj bi znatno polepšalo videz pametnega mobilnega telefona iPhone!

Čeprav smo šele v začetku poletja se že vsi pogledi usmerjajo proti mesecu septembru. Takrat bodo pri Applu predstavili novo generacijo najboljšega in najbolj prodajanega pametnega telefona vseh časov, iPhone. Po neuradnih pričakovanjih naj bi se imenoval iPhone 8 vendar pa si lahko pri Applu dovolijo izjemo saj gre za 10. obletnico revolucionarnega produkta s katerim se je spremenilo življenje večine uporabnikov na svetu.

Po zadnjih razkritjih pri ameriškem mediju Forbes se lahko pripravite na izjemen 5,8 palčni zaslon v ohišju, ki ne bo bistveno večje od trenutnega iPhone 7. Slednji vam ponuja 4,7 palčni zaslon in omenjen skok nakazuje na izrazito tanjše stranice telefona. Spodaj naj bi se nahajala multifunkcijska vrstica, ki bo nadomestila klasični gumb s katerim se iPhoni odklepajo in ga uporabniki uporabljajo za vrnitev na domači zaslon. Fizični gumbi so tako preteklost in v multifunkcijski vrstici se bodo uporabljale kontekstualno relevatne kontrole. Glede na aplikacijo oziroma trenutno aktivnost naj bi se spodaj prikazovali temu primerni gumbi.

Na zgornjem robu zaslona bo kot kaže edina prepreka do popolnosti zaslona čez celo prednjo površino. To bo namreč prostor med drugim za kamero. Omenjeno področje na prototipnih fotografijah ne izgleda najbolj posrečeno in upajmo, da to ni končna podoba. Vendar pa so odgovorni pri Forbes tako prepričani v pristnost zadnjih neuradnih informacij, da se zadnji prototipi omenjajo kot končni izgled iPhona.

Uradno predstavitev lahko pričakujemo za konec meseca septembra. Takrat naj bi bo neuradnih informacija poleg iPhone 8 bila predstavljena tudi modela iPhone 7 in 7S. Oblikovno večjih razlik od trenutne generacije ne gre pričakovati a se bo veliko spremenili pri notranjih sestavnih delih in upajmo tudi pri zaslonu, ki bi že moral biti OLED namesto LCD. Brez dvoma gre za najbolj težko pričakovani pametni telefon letos in vsi, ki razmišljate o nakupu novega telefona raje počakajte še nekaj mesecev preden se dokončno odločite.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več