Računalništvo, telefonija
25.06.2009 09:39
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novo obdobje inovacij mobilnega računalništva

Intel in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov.
Intel in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov.

Intel

in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov. Ti bodo združevali zmogljivost hitrih računalnikov in širokopasovne mobilne komunikacije ter vseprisotno internetno povezljivost.

Podjetji bosta v okviru partnerstva vzpostavili novo mobilno platformo, ki bo presegala današnje pametne telefone, prenosne računalnike in mini prenosnike, ter omogočila razvoj nove vrste inovativne strojne in programske opreme ter storitev mobilnega interneta.

Skupna prizadevanja vključujejo tudi sodelovanje pri več odprtokodnih programskih projektih, Intel pa bo kupil tudi Nokiino licenco za modem HSPA/3G, ki jo bo uporabil v bodočih izdelkih.

Tehnološki razvoj in sodelovanje pri več projektih odprtokodne programske opreme sta usmerjena v razvoj skupnih tehnologij za platforme projektov Moblin in Maeno, ki bosta zagotovila operacijske sisteme Linux za prihodnje mobilne računalniške naprave. Podjetji bosta koordinirali sodelovanje v odprtokodnih projektih, kot so oFono, ConnMan, Mozilla, X.Org, BlueZ, D-BUS, Tracker, Gstreamer in PulseAudio.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178