Računalništvo, telefonija
06.08.2013 06:19
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Očala Google Glass kot pripomoček za varno vožnjo

Inženirji podjetja Tesla Motors so za priljubljena večpredstavnostna očala Google Glass pripravili aplikacijo GlassTesla, ki pripomore k večji prometni varnosti. Novost se seveda odlično znajde le v navezi s pregrešno dragim električnim avtomobilom Tesla Model S.
Večpredstavnostna očala Google Glass v navezi z namensko aplikacijo lahko pripomorejo k večji prometni varnosti.
Večpredstavnostna očala Google Glass v navezi z namensko aplikacijo lahko pripomorejo k večji prometni varnosti.

Medtem ko britansko ministrstvo za promet razmišlja o možnosti prepovedi Googlovih očal Glass za voznike, kar naj bi jim te odvračale pozornost, so inženirji podjetja Tesla Motors dokazali, da so večpredstavnostna očala lahko več kot odličen pripomoček za izboljšanje prometne varnosti. Ti so namreč v okviru programa GlassTesla za električni avtomobil Tesla Model S pripravili namensko aplikacijo, ki vozniku prikazuje vse informacije, ki so nujno potrebne za varno vožnjo.

Večpredstavnostna očala Google v navezi s programsko opremo GlassTesla poskrbijo tudi za to, da voznik zaradi preutrujenosti ne zaspi za volanom in povzroči prometno nesrečo. Preko namenskega tipala namreč spremlja budnost uporabnika in ga po potrebi takoj prebudi. Aplikacijo GlassTesla lahko v praksi preizkusite tudi sami, saj je brezplačno na voljo za prenos s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/Gq8Xdm. Če jo boste želeli koristiti, pa boste seveda morali razpolagati tako s pametnimi mobilnimi očali Google Glass kot s pregrešno dragim električnim avtomobilom Tesla Model S.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,