Računalništvo, telefonija
03.10.2015 06:44

Deli z drugimi:

Share

OS X El Capitan na voljo za vse!

OS X El Capitan je hitrejši, zanesljivejši in varnejši od predhodnika!
OS X El Capitan je hitrejši, zanesljivejši in varnejši od predhodnika!

Čeprav je podjetje Apple z mobilnim operacijskim sistemom iOS 9 imelo kopico težav, so si inženirji vseeno vzeli čas in pripravili končno različico operacijskega sistema OS X El Capitan za namizne in prenosne računalnika. Novost »težka« kar dobrih šest gigabajtov je brezplačno na voljo za prenos vsem, ki imajo na osebnem računalniku Mac nameščen operacijski sistem OS X 10.6.8 ali novejši. Novost je relativno enostavna za namestitev, celoten postopek pa po izvedenem prenosu traja le nekaj deset minut.

Pri operacijskem sistemu Mac OS X 10.11 El Capitain se največje spremembe nanašajo na funkcionalnost Spotlight, privzete aplikacije in načina upravljanja z okni. Tu seveda gre izpostaviti tudi napredni grafični vmesnik, ki ga bodo znali ceniti predvsem uporabniki šibkejših računalnikov Mac, saj za delovanje ne potrebuje zmogljive strojne opreme, predvsem pa ne zmogljivega grafičnega pogona. Novi grafični vmesnik operacijskega sistema Mac OS X 10.11 El Capitan bodo seveda pri pripravi aplikacij lahko uporabljali tudi razvijalci programske opreme, ta pa bo prinesel številne prednosti tudi za razvijalce računalniških iger. Med večjimi novostmi gre izpostaviti tudi hitrejši zagon programov, predvsem pa dokumentov PDF.

Celoten seznam novosti operacijskega sistema Mac OS X 10.11 El Capitain pa najdete na spletni strani podjetja Apple, in sicer na naslovu bit.ly/OS-X-El-Capitan.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901