Računalništvo, telefonija
07.05.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Pametne ure, ki prihajajo v letu 2017 (2. del)

Fossil Q Venture
Fossil Q Venture

V prvem delu smo vam predstavili nekaj res vrhunskih pametnih ur, ki bodo navduševale v letu 2017 in na zalogi jih imamo še kar nekaj.

Fossil Q Venture and Q Explorist (jesen 2017)

Skupina Fossil agresivno napada na letošnjem trgu pametnih ur, vseskozi pa ostajajo zvesti sistemu Android Wear, tudi pri pametnih urah Q Venture in Q Explorist. Par izpostavljenih pametnih ur je do tega trenutka najbolj “slim” med vsemi do sedaj predstavljenimi pametnimu urami podjetja. Za zdaj še nimamo podatkov ali bosta uri tanjši od 13,5-milimetrske ure Q Wander. Obe uri bosta no voljo letošnjo jesen, prav tako pa ni podatkov o ceni.

Michael Kors Access Sofie & Grayson

Na letošnjem dogodku Baselworld 2017 je Michael Kors predstavil par Android Wear pametnih ur. Access Grayson cilja na moško publiko, medtem ko Access Sofie cilja na ženske. Model Sofie je nekoliko tanjši in bolj sijoč, Grayson pa je bolj robusten kos pametnih ur in v celoti narejen iz kovine. Omeniti velja, da bosta oba modela podpirala menjavanje pasov, zanimivo pa je tudi to, da bo posebna “mikro aplikacija” “My Social”, ki bo uporabniku ure dovolila, da zamenja zaslon ure s slikami iz Instagrama.

Guess/Gc Connect

Tako Guess kot njihova prestižna linija Gc bosta predstavili Android Wear pametno uro, vendar bodo med obema majhne razlike v dizajnu. Medtem ko Guess izstopa iz standardnih okvirjev, Gc ostaja nekoliko bolj vsakdanji in ne izstopajoč. Oba uri Connect poganja operacijski sistem Android Wear 2.0, vendar je tisto, kar je najbolj zanimivo, kako pametni uri v resnici delujeta. Guess ponuja zamenljive “obraze ure”, kar omogoča kombiniranje ure za različne priložnost. Gc je znova odšel v popolnoma nasprotno smer, saj se je držal klasičega izgleda, umirjenega dizajna, primernega za vse približnosti. Guess Connect prihaja proti koncu letošnjega leta, cena te pametne ura pa bo 275 eur. Gc Connect prav tako lahko pričakujemo proti koncu leta, vendar pa za zdaj še ni točnih podatkov glede cene. Prepričani pa smo lahko, da bo ta precej višja od cene ure Guess Connect.

Diesel On

Na letošnjem dogodku Baselworld je bilo predstavljenih nekaj zares zanimivh pametnih ur. Poleg prej opisanih ur Michaela Korsa, med te spada tudi Diesel On, pametna ura na dotik, ki je del skupine Fossil. Po pisanju portala “Wareable” bi Diesel On lahko bila celo najzanimivejša pametna ura z operacijskim sistemom Android Wear 2.0 v letošnjem letu. Pod AMOLED HD ekranom se skriva procesor Snapdragon Wear 2100, ki obljublja vrhunsko uporabniško izkušnjo. Dieselova pametna ura dodobra izkorišča tudi Googlovo programsko opremo in uporabniku ponuja filtre in “mikro aplikacije”.

Emporio Armani Connected (september 2017)

Po tem, ko je lansko leto Fossil navdušil s prvimi Armanijevimi hibridnimi pametnimi urami, sedaj Armani želi nekoliko predrugačiti dizajn Android Wear pametne ure Armani Connected. Gre za iOS in Android kompatibilno pametno uro, ki jo poganja procesor Snapdragon Wear 2100. Opremljena je z visoko-resolucijskim ekranom AMOLED, uporabniki pa bodo preko ekrana na dotik lahko upravljali s številnimi “mikro aplikacijami”. Po zadnjih napovedih bi naj dotična pametna ura uporabniku omogočala menjavanje pasov, prav tako bi naj bila na voljo v različnih barvah. Podatkov o ceni za zdaj še ni, je pa skoraj gotovo, da bo cena višja od 350 eur.

Swarowski Android Wear

Zadnja na našem seznamu je pametna ura, katero nestrpno pričakujejo predvsem predstavnice ženskega spola. Po tem, ko je Qualcomm potrdil, da bo poganjal Android Wear pametno uro znamke Swarowski, je dodobra presenetil svet tehnologije. Kljub temu pa avstrijsko podjetje ni novinec na področju nosljive tehnologije, kajti do tega trenutka so že sodelovali s podjetjem Misfit pri ustvarjanju merilnika aktivnosti Swarowski Shine, sodelovali pa so tudi s Samsungom, Polarom in Huaweiom. Sam izgled pametne ure Swarowski Android Wear je za zdaj še neznanka, težko tudi napovemo kaj pričakovati. Upamo pa lahko, da bomo dodatne podrobnosti izvedeli karseda hitro.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več