Računalništvo, telefonija
02.05.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametne ure, ki prihajajo v letu 2017 (1. del)

Hugo Boss
Hugo Boss

Leto 2017 je/bo po vseh napovedih strokovnjakov izjemno pomembno leto za pametne ure. Končno smo dočakali Android Wear 2.0, pričakujemo lahko vedno več hibridnih pametnih ur, skoraj zagotovo pa lahko z nestrpnostjo čakamo na nadaljevanje serij Apple Watch in Samsung Gear S3. Najbolj optimistične napovedi celo napovedujejo prihod prve Fitbit pametne ure. Medtem ko so nekatera podjetja že izdala svoje načrte za letošnje leto, spet druga strogo skrivajo podrobnosti svojih pametnih ur. Za vas smo pripravili seznam nekaj najbolj težko pričakovanih pametnih ur, katere lahko pričakujemo v letu 2017.

Movado/Hugo Boss/Tommy Hilfiger (avgust 2017)

Movado Group je pred kratkim naznanil trio novih Android Wear 2.0 pametnih ur, med katerimi je ena povsem njihova, druga bo izšla pod znamko Hugo Boss in tretja pod Tommy Hilfiger. Pametna ura Connect bo najprej omenjena “avtorska” ura Movada. Izšla bo v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi in na Karibih, cena pa bo 454 eur. Druga ura “velikega tria” je pametna ura TH24/7You. Gre za prvenec Tommyja Hilfigerja na področju Android Wear pametnih ur. Ni merilca srčnega utripa, ni GPS-a in ni NFC tehnologije. Je preprosto Android Wear v okvirju iz nerjavečega jekla za ceno 274 eur. Za vse poslovneže in posameznike s prefinjenim okusom pa je tu še tretja pametna ura Hugo Boss Touch, ki podpira Android Pay. Sicer je nekoliko robustna, vendar kljub temu dovolj elegantna. Cena ta naj bi bila 362 eur.

Montblanc Summit (maj 2017)

Ekipa Android Wear pametnih ur se hitro veča in Montblanc Summit ponuja luksuzno alternativo pametni uri Tag Heur Connected Modular 45. Ustvarjalci 46-milimetrske ure črpajo inspiracijo iz kolekcije 1858 Summit, Montblanc Summit pa bo na voljo v štirih različnih kombinacijah, vse pa bodo zgrajene iz nerjavečega jekla in titana. Je vodoodporna, vendar ni ravno priporočljivo, da uporabniki z njo plavajo. Opremljena je z 35-milimetrskim 400×400 AMOLED ekranom na dotik, ki je pokrit z ukrivljenim safirnim steklom. Poganja jo Qualcomm Snapdragon Wear 2100 procesor z Wi-Fi in Bluetooth kompatibilnostjo. Android Wear 2.0 ponuja vse standardne lastnosti in orodja, kar pa se tiče športne strani ure, ima ta vgrajen senzor gibanja in merilnik srčnega utripa, prav tako pa uporabniku šteje korake.

Misfit Vapor (pozno poleti 2017)

Po tem, ko je podjetje, ki je v lasti Fossil-a, izdalo Misfit Phase hibridno pametno uro, je sedaj popolnoma osredotočeno na ustvarjanje velikega rivala Apple Watch-u in Samsung Gear-u, ki sliši na ime Vapor. Pametna ura s klasičnim okroglim dizajnom, opremljena s 35-milimetrskim OLED ekranom, premore GPS, optični merilnik srčnega utripa, poleg tega pa je vodoodporna in se z njo lahko kopamo. Za razliko Misfitovih merilnikov aktivnosti je baterija pametne ure Vapor precej slaba, saj drži okrog dva dneva. Misfit je bil tik pred izdajo svojega lastnega operacijskega sistema, ki bi debitiral ravno z uro Vapor, vendar so se nato vseeno odločili za priključitev hordi Android Wear.

Verizon Wear 24 (maj 2017)

Verizon Android Wear 2.0 je na začetku letošnjega leta nastopila kot veliko presenečenje, sedaj pa je gigant Verizon pripravljen, da svoj izdelek predstavi javnosti. 35-milimetrski AMOLED ekran in LTE tehnologija, ki omogoča klice, Wi-Fi, NFC (torej kompatibilnost za Android Pay), nekoliko večja baterija kot pri LG Watch Sport pametni uri, poleg vsega tega pa Verizon pripravlja prilagodljive zaslone ure, gotovo pa bo pustil še nekaj prostora za kakšno od svojih aplikacij. Za pametno uro Verizion Wear 24 bodo kupci morali odšteti 321 eur ali 275 eur ob dvoletni pogodbi z Verizonom.

Pametna ura Fitbit (jeseni 2017)

Po zadnjih podatkih portala “Wareable” lahko prvo Fitbit pametno uro pričakujemo nekje jeseni, dizajn ure pa naj bi sledil stopinjam Fitbit Blaze-a. Ostale podrobnosti seveda niso znane, se pa širijo govorice, da naj bi Fitbit pametna ura vsebovala GPS, barvni zaslon, merilec srčnega utripa in vgrajeni predvajalnik glasbe. Glede na to, da je Fitbit pred kratkim kupil start-up podjetje Coin, lahko pričakujemo tudi kompatibilnost s plačilnimi storitvami.

Tag Heuer Connected Modular 39 (oktober 2017)

Podjetje Tag je ponovno združilo moči z ekipami iz Intela in Googla, rezultat tega sodelovanja pa je Tag Heuer Connected Modular 45. Na žalost je trenutno zgolj en model, ki cilja moške potrošnike, vendar se bo to spremenilo. Ženske ljubiteljice pamtenih ur boste morale počakati do oktobra na 39-milimetrsko uro Connected Modulat. Podrobnosti glede cene še niso znane, vendar lahko špekuliramo glede na ceno 45-milimetrskega modela, ki stane 1460 eur.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več