Računalništvo, telefonija
14.03.2017 12:14

Deli z drugimi:

Share

Pametni plesni čevlji, ki iz vas naredijo plesnega mojstra

Pametni plesni čevlji, ki iz vas naredijo plesnega mojstra
Pametni plesni čevlji, ki iz vas naredijo plesnega mojstra

Ste si kdaj želeli zaplesati kot največji mojstri plesa? S pametnimi plesnimi čevlji Rhythm je to odslej mogoče. Ne glede na to ali ste začetnik, ali pa morda že nekoliko bolje obvladate plesne korake, plesni čevlji Rhythm poskrbijo, da boste na plesišču izgledali lahkotno in elegantno. Čevlji uporabljajo vgrajene senzorje in vibracije za učenje uporabnikov. Z istoimensko aplikacijo lahko uporabnik uživa v vizualnih plesnih učnih urah, ki so prilagojene glede na to, kaj čevlji sporočajo aplikaciji. Čevlji točno vedo kje uporabnik dela največje napake in to sporočajo aplikaciji.

Cesar Gutierrez, ustvarjalec plesnih čevljov Rhythm, pravi: “Ples je fantastičen način ohranjanja kondicije in sproščanja mentalnih mišic – vendar veliko ljudi gleda na učenje plesa kot drag in kompliciran proces”. Pametni čevlji Rhythm poskrbijo za vse plesne entuziaste in prekinejo preklestvo “dveh levih nog”. Uporabniki se lahko naučijo najrazličnejših plesnih stilov, od jazz-a, valčka, hip-hopa, do salse, tanga in še bi lahko naštevali.

Čevlji so opremljeni z Bluetooth tehnologijo, preko katere poteka sinhronizacija z uporabnikovim pametnim telefonom, poleg tega pa čevlji Rhythm premorejo akselerometer, giroskop in magnetometer, katerim se pridružiju tudi senzorji pritiska, ki ponujajo “feedback” uporabniku glede njegovih plesnih korakov. V primeru, da plesalec/ka vedno znova ponavlja ene in iste napake, aplikacija preko čevljev to prepozna in uporabnik bo čez čas začel dobivati predloge kako naj popravi svoje napake. Brez dvoma gre za zanimivo pogruntavščino, ki bi z določenimi modifikacijami lahko bila uporabna na najrazličnejših področjih.

Še ena v vrsti dobrih lastnosti pametnih čevljev Rhythm je ta, da lahko uporabnik spremlja svoj napredek preko aplikacije, spremlja lahko tedenske statistike, primerja rezultat z ostalimi, vidi koliko kalorij je porabil med plesom in koliko časa je dejansko porabil za ples. Za dodatno motivacijo so ustvarjalci poskrbeli s simboličnimi nagradami, ki jih uporabniki prejmejo v primeru uspešno opravljenih gibov.

Kot smo že omenili, pa se ne vrti vse okrog posameznika, kajti čevlji Rhythm omogočajo gradnjo prave plesne skupnosti. Gutierrez pravi: “Z uporabo aplikacije Rhythm, lahko vspostaviš svoj profil, iščeš nove plesne partnerje, deliš svoj napredek z ostalimi člani skupnosti in izzoveš prijatelje. V večjih mestih po svetu začenjamo tudi z učnimi urami v živo, kjer inštruktorji v živo učijo uporabnike aplikacije”. Potencial, ki ga čevlji Rhythm z aplikacijo skrivajo v sebi je velik, vprašanje je edino, ali bo dovolj povpraševanja, da bo pametnim čevljem uspelo na širšem mednarodnem trgu.

Podjetje, ki stoji za pametnimi plesnimi čevlji Rhythm, trenutno išče podporo na platformi Indiegogo, kjer je možno podpreti projekt z najmanj 150 dolarji – kar je približno polovica cene, ki naj bi jo čevlji Rhythm imeli v redni prodaji. Po izjavah Gutierreza bi prvi plesalci lahko do svojih čevljov Rhythm prišli že zelo kmalu, vendar je pred tem še potrebno opraviti nekaj testiranj, da bo zadeva zares delovala brezhibno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več