Računalništvo, telefonija
06.03.2015 15:02

Deli z drugimi:

Share

Pet mitov o polnjenju pametnih mobilnih telefonov!

Baterije pametnih mobilnih telefon so bolj vzdržljive kot si morda mislimo.
Baterije pametnih mobilnih telefon so bolj vzdržljive kot si morda mislimo.

Uporabniki mobilnih naprav dobro vemo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj ta zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Zaradi tega predvsem pametne mobilne telefone polnimo že na vsakem koraku, žal pa pri tem pogosto precej zmanjšamo življenjsko dobo baterije. Pri tem je potrebno vedeti, da glede škodljivosti polnjenja mobilnih naprav kroži veliko govoric, ki pa se pogosto izkažejo za povsem neresnične in netočne. V nadaljevanju si poglejmo pet mitov o polnjenju pametnih mobilnih telefonov, ki veljajo za najbolj zavajajoče.

1. Pametni mobilni telefon ne smemo polniti preko noči

Mit da se pametnega mobilnega telefona ne sme polniti preko noči je morda bil resničen pred nekaj leti, ko je bila kakovost baterij mobilnih naprav precej slabša. Tehnologija pa je napredovala že do te mere, da pametni mobilni telefon sam ve, kdaj je potrebno izključiti polnjenje in s tem prepreči pregrevanje. Če pa vas je vseeno strah, lahko mobilnik med polnjenjem čez noč odstranite iz zaščitnega ovitka in ga postavite na hladno mesto, kot so na primer keramična tla.

2. Preden polnimo baterijo, mora biti ta že skoraj povsem izpraznjena

Sodobne baterija pametnih mobilnih telefonov lahko polnimo kadarkoli si to zaželimo. Baterija je namreč izdelana na način, da se pri tem ne »poškoduje«, kar bi se posledično pokazalo na izgubi kapacitete.

3. Za polnjenje mobilnika lahko uporabimo poljubni polnilec

Čeprav mnogi mislijo, da je stroškovno najbolj učinkovito, da kupijo cenejši nadomestni polnilnik za njihovo napravo, je lahko škoda, ki bi pri tem nastala, precej večja od prihrankov. Večina cenejših polnilcev namreč ni opremljenih z varnimi funkcijami, ki bi mobilno napravo ščitile pred pregrevanjem.

4. Občasen izklop mobilnika nima pozitivnih učinkov

Čeprav lahko pametni mobilni telefoni brez izključitve brez težav delujejo tudi nekaj let, strokovnjaki priporočajo, da jih občasno izključimo, priporočljivo pa je to storiti vsak večer pred spanjem. Če bomo to storili se bo življenjska doba baterije mobilne naprave precej podaljšala.

5. Nikoli ne polniti mobilnika med telefoniranjem

Sodoben mobilni telefon priznanega proizvajalca lahko brez nikakršne bojazni uporabljamo tudi med polnjenjem. Varnostni sistemi so namreč zasnovani na način, da preprečijo pregrevanje in električne šoke.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več