Računalništvo, telefonija
25.11.2014 10:41

Deli z drugimi:

Share

Photoshop za Chromebooke!

Uporabniki prenosnikov Google Chromebook imajo možnost uporabe profesionalnega programa za obdelavo slik in fotografij Photoshop.
Uporabniki prenosnikov Google Chromebook imajo možnost uporabe profesionalnega programa za obdelavo slik in fotografij Photoshop.

Povpraševanje po prenosnih računalnikih Chromebook s prednameščenim Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS strmo narašča, zato se zanj ogreva vse več proizvajalcev programske opreme. Med njimi pa zdaleč najbolj izstopa podjetje Adobe, saj je skupaj z Googlom za uporabnike prenosnikov Chromebook že pripravilo namensko različico priljubljenega programa Photoshop. Novost je opremljena z oznako Photoshop Streaming in jo je mogoče poganjati tako znotraj sistema Chrome OS kot brskalnika Chrome.

Profesionalni računalniški program za obdelavo slik in fotografij Photoshop Streaming je povsem prilagojen delovanju operacijskega sistema Chrome OS oziroma spletnega brskalnika Google Chrome, koda pa je dokončana okoli 90 odstotkov. Novost je trenutno na voljo za preizkušanje za ameriške izobraževalne ustanove, ki imajo zagotovljen dostop do oblačne storitve Adobe Creative Cloud. Ker je aplikacijo mogoče poganjati le v namenskem navideznem okolju, je nujno potrebna neprestana povezava v svetovni splet.

Novi program za obdelavo slik in fotografij Photoshop Streaming lahko brez težav poganjamo tudi na cenovno ugodnih prenosnih računalnikih Chromebook, saj obdelava slik poteka na oddaljenih strežnikih. Uporabnik ukaze pa prenaša s pomočjo jezika JavaScript. Celotni sistem dejansko deluje kot običajne program Photoshop nameščen na navideznem sistemu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več