Računalništvo, telefonija
25.11.2014 07:29
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po pametnih telefonih in urah še pametna oblačila

Pametna oblačila bodo širši množici na voljo že v prvi polovici naslednjega leta.
Pametna oblačila bodo širši množici na voljo že v prvi polovici naslednjega leta.

Tako pametni mobilni telefoni kot pametne ročne ure so se že močno zasidrali v naše vsakdanje življenje, zato so strokovnjaki prepričani, da je prišel pravi čas za pripravo še tako imenovanih pametnih oblačil. Tovrstna oblačila bi lahko kaj kmalu postala del naše vsakdanjosti, saj je bila prva pametna športna majica že predstavljena na odprtem teniškem prvenstvu v Združenih državah Amerike (US Open). Novost je požela veliko pozitivnih kritik, saj meri tako srčni utrip kot dihanje, s pametnim mobilnim telefonom pa je povezana z modrozobo povezavo.

Pametna majica lahko po mnenju poznavalcev zbira podatke o vadbi natančneje od pametnih zapestnic, saj so tipala bliže koži in so enakomerno razporejena po večji površini. Prva pametna oblačila bodo za širšo množico na voljo že v prvi polovici naslednjega leta, pri čemer bodo cenovno dostopna širšemu krogu uporabnikov. Analitiki ocenjujejo, da naj bi bilo v naslednjem letu izdelanih in prodanih že za okoli 68 milijonov evrov naprav za fitnes (zapestnice, pametne ročne ure in pametna oblačila), v letu 2016 pa naj bi njihovo število naraslo že na 90 milijonov evrov.

Ker tehnologija napreduje z velikimi koraki, so poznavalci prepričani, da lahko že kmalu pričakujemo nove inovacije na področju pametnih oblačil in nosljive tehnologije, ki bodo pripomogle k večji kakovosti opravljanja športnih in rekreativnih aktivnosti. Kako pa se pametna majica obnese v praksi, si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/pametna-oblacila.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več