Računalništvo, telefonija
21.04.2009 14:00
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podaljšana podpora za XP uporabnike

Windows XP se še ne poslavlja?
Windows XP se še ne poslavlja?

Od 14. aprila 2009 dalje Microsoft za operacijski sistem Windows XP zagotavlja podaljšano podporo, ki bo trajala do aprila 2014. Podaljšana podpora pomeni, da Microsoft brezplačno zagotavlja varnostne popravke vsem uporabnikom, ne glede na podpisane pogodbe o vzdrževanju.

Kaj to pomeni za uporabnike?
• Microsoft bo še najprej brezplačno zagotavljal varnostne popravke, ki bodo enkrat mesečno samodejno na voljo prek funkcije Windows Update.
• Microsoftovi partnerji – proizvajalci originalne opreme – bodo še naprej nudili podporo kupcem, ki so Microsoftov operacijski sistem Windows XP kupili z novim osebnim računalnikom.
• Microsoft bo še naprej prodajal pakete za legalizacijo Get Genuine Kits in zagotavljal telefonsko podporo uporabnikom, ko bodo nelegalno kopijo legalizirali z originalnim operacijskim sistemom.

Kaj se je spremenilo 14. aprila 2009?

• Operacijski sistem Windows XP je prešel iz obdobja osnovne podpore v obdobje podaljšane podpore, ki se bo zaključilo 8. aprila 2014.
• V obdobju podaljšane podpore bo Microsoft nudil plačljivo podporo (spletna podpora, plačilo za vsak incident, podporne pogodbe Premier in Essential) za vse kupce, ki se za pomoč ne bodo obrnili na proizvajalce strojne opreme.
• V obdobju podaljšane podpore bodo popravki, ki niso povezani z varnostjo, za plačilo na voljo strankam s pogodbo Premier Support prek programa Extended Hotfix Support (EHS).
Časovnico podpore za posamezne Microsoftove izdelke si lahko ogledate na spletni strani Microsofta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več