Računalništvo, telefonija
23.06.2014 12:51

Deli z drugimi:

Share

Podeljena nagrada EuroCloud Award

Letos je bila na GZS že četrtič podeljena nagrada EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku. Zmagovalci slovenskega tekmovanja pa bodo tekmovali v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami evropsko EuroCloud nagrado.
Podeljena nagrada EuroCloud Award
Podeljena nagrada EuroCloud Award

Gospodarska zbornica Slovenije – Izvozno prebojna sekcija ZITex in Zavod e-Oblak (EuroCloud Slovenija) sta 18. 6. 2014 na konferenci EuroCloud Day 2014 na GZS že četrtič podelila nagrade EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku. S podeljevanjem nagrad želimo še bolj spodbuditi razvoj storitev v oblaku, ki bodo prebile slovenske meje in se uveljavile na svetovnem trgu.

Na razpis je prispelo 8 prijav podjetij s svojimi storitvami v oblaki v 5 kategorijah:

  1. Najboljša storitev v oblaku
  2. Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v gospodarstvu
  3. Najboljši primer izboljšanja učinkovitosti podjetja z uporabo storitev v oblaku
  4. Najbolj inovativna storitev

Najboljše slovensko Startup podjetje

Prijave je ocenjevala strokovna komisija v sestavi: Marko Šmid (direktor poslovnega razvoja – SRC d.o.o.), Matej Rus (višji predavatelj na Univerzi Maribor), Boštjan Rubežnik (IT direktor – Akrapovič d.d.), Mitja Vavpotič (poslovni razvoj – Xlab), Dušan Zupančič, direktor ZIT (GZS) in Dalibor Baškovč (direktor Zavoda e-Oblak – EuroCloud Slovenija). Pri ocenjevanju je komisija uporabljala kriterije , ki jih uporabljajo tudi v vseh ostalih državah, članicah EuroCloud Europa. Izmed prijav v posamezni kategorij je komisija najprej izbrala finaliste ter nato med njimi prejemnike nagrad.


Nagrade v posameznih kategorijah so prejeli:

1. Najboljša storitev v oblaku > podjetje Datalab za storitev Pantheon Farming

Leta 2011 je podjetje Datalab pričelo z razvojem storitve PANTHEON Farming za upravljanje kmetij. Trenutno omenjeno storitev uporablja že preko 300 kmetov v 14 državah.

Najboljšo oceno je komisija določila za področje poslovnega potenciala, za katerega je ocenila, da ga podjetje Datalab ob podelitvi te nagrade lahko še uspešneje izkoristi pri uveljavljanju na obstoječih in novih trgih.

2. Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v gospodarstvu > podjetje TM Vista za storitev GoOpti

Najboljšo oceno je komisija določila za področje vpliva na končnega uporabnika, produktivnost&cena ter z vidika prodaje&marketinga, saj je zmagovalec na osnovi podpore s storitvami v oblaku omogočil izredno hitro implementacijo storitve v franšizing modelu pod blagovno znamko Go-Opti skladno s poslovnimi načrti širitve.

3. Najboljši primer izboljšanja učinkovitosti podjetja z uporabo storitev v oblaku > podjetje Mesi za storitev HealthStation

Komisija je ocenila storitev kot izredno inovativno z velikim vplivom na končnega uporabnika – pacienta. Storitev vključuje tudi naprave oz. senzorje z vmesniki, ki omogočajo poenostavljeno diagnosticiranje zdravstvenih težav pri najbolj nevarnih boleznih v zgodnji fazi odkrivanja za paciente same kot tudi za zdravstveno osebje na oddaljenih lokacijah. Podjetje je že tudi v dogovoru s potencialnim investitorjem v višini 7 MIO USD, če se bo storitev izkazala kot najboljša v okviru Qualcomm Tricorder XPRIZE tekmovanja.

4. Najbolj inovativna storitev računalništva v oblaku > podjetje Sunesis za storitev Kumuluz

Komisija je ocenila storitev kot izredno inovativno z naslavljanjem področja integracije med cloud storitvami s področja Saas – programska oprema kot storitev in zalednimi aplikacijami. Primerljive integracijske platforme s podobnimi tehnološkimi inovacijami danes na trgu ne obstajajo. Na osnovi vgrajenih tehnoloških inovacijah ocenjujemo, da je s platform Kumuluz možno doseči do 80% hitrejšo integracijo, do 90% hitrejše migracije v cloud Saas storitve, platfroma omogoča najbolj celovit nabor funkcionalnosti po trenutno pregledam trgu konkurenčnih ponudnikov, ponuja prednastavljene vmesnike za najbolj uporabljene komercialne aplikacije, z do 50% boljšim TCO-jem od konkurence (na 5 letni osnovi).

5. Najboljše slovensko Startup podjetje > podjetje Enolyse

Komisija je ocenila kot najboljši startup podjetje Enolyse. Podjetje je zmagovalec programa startCloud 2013, kjer je sodelovalo 11 ekip. Program start:Cloud je bil namenjen razvijalcem, posameznikom in ekipam, pa tudi podjetjem v začetni fazi razvoja tovrstnih storitev. Preverili smo njihovo idejo, perspektivne ideje pričeli razvijati kot storitev v oblaku, tvorili poslovni model zanje, prilagodili strategijo promocije in poiskali možnosti monetizacije poslovnih rešitev.

Zmagovalci slovenskega tekmovanja bodo tekmovali v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami za evropsko EuroCloud nagrado.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več