Računalništvo, telefonija
26.02.2015 16:56

Deli z drugimi:

Share

Poletna šola: Spoznajte evropske superračunalnike

Partnerstvo za napredno računalništvo v Evropi (The Partnership for Advanced Computing in Europe – PRACE) organizira poletno šolo dela na superračunalnikih Summer of HPC 2015. Program bo omogočil študentom, da obiščejo 10 superračunalniških centrov po Evropi, kjer bodo razvijali inovativne projekte s pomočjo najbolj naprednih superračunalniških sistemov. Prijave na poletno šolo so odprte do 8. marca 2015.
Poletna šola: Spoznajte evropske superračunalnike
Poletna šola: Spoznajte evropske superračunalnike

Poletna šola Summer of HPC omogoča dodiplomskim in magistrskim študentom, da obiščejo HPC (high-performance computing) centre po Evropi in tam med poletjem tudi raziskujejo. Tako se bo 20 študentov iz celotne Evrope v okviru programa izpopolnjevalo v HPC centrih v Veliki Britaniji, Nemčiji, Španiji, Irski, Češki, Italiji, Sloveniji, na Cipru in Madžarskem. V Sloveniji bodo udeleženci raziskovali na superračunalniških sistemih Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in Fakultete za informacijske študije v Novem mestu.

Udeleženci programa bodo v izbranem HPC centru s pomočjo mentorjev kar dva meseca razvijali znanstvene projekte oz. projekte za industrijo. Področja raziskovanja so različna, saj bodo končni rezultati raziskovanja med drugim omogočili prikaz 3D vizualizacije za medicinske namene in uporabo superračunalniškega sestava za posameznega uporabnika, s pomočjo rezultatov bo lažje raziskovanje površine Marsa, ustvarili pa bodo tudi interaktivno aplikacijo za prikaz vremenskih in klimatskih sistemov, kjer lahko predvidevamo spremembe na osnovi vpliva različnih dejavnikov.

Program bo potekal od 1. julija do 31. avgusta 2015. Ob zaključku poletne šole bodo raziskovalni dosežki študentov tudi nagrajeni in sicer z nagrado za najboljšo vizualizacijo ter imenovanjem HPC ambasadorja. Razglasitev bo potekala na slavnostni podelitvi 1. oktobra 2015.

Prijave na poletno šolo so odprte do 8. marca 2015 na povezavi https://summerofhpc.prace-ri.eu/apply/. Udeleženci ne potrebujejo predhodnih izkušenj s superračunalniki, za uspešno delo pa je zaželeno znanje programiranja ter seveda vedoželjnost in navdušenje nad delom s HPC.

Več informacij o Summer of HPC 2015 lahko najdete na družbenih omrežjih Twitter in Facebook ali na spletni strani https://summerofhpc.prace-ri.eu.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več