Računalništvo, telefonija
30.06.2016 20:44
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Polovica leta 2016 je za nami. Katere tehnološke novosti nas čakajo v drugi polovici?

Mobilnim telefonom iPhone 7 Plus naj bi luč sveta ugledal šele v naslednjem letu!
Mobilnim telefonom iPhone 7 Plus naj bi luč sveta ugledal šele v naslednjem letu!

Polovica leta 2016 je za nami in čas je, da se natančneje analizirajo prihajajoči dogodki v drugi polovici leta 2016. Medtem ko se tehnološka panoga že nahaja v upočasnjenem tempu, ki je značilen za poletne mesece, v ozadju že potekajo mrzlične priprave na predstavitev novosti od letošnje jeseni naprej. Zadnji trije meseci v letu so namreč ključni za proizvajalce pametnih naprav, zato se bo veliko novosti predstavilo takoj po poletnih počitnicah.

Seveda obstajajo tudi izjeme. V tem primeru to velja za podjetji Microsoft in Samsung. Slednji bo meseca avgusta predstavil novo generacijo pametnih telefonov Note 7. Za Samsung predstavljajo modeli Note najbolj zmogljive pametne telefone, ki jih podjetje ponuja, zato bo veliko pozornosti namenjene omenjeni predstavitvi. Druga pomembna novost za mesec avgust se napoveduje s strani Microsofta. V začetku meseca bo namreč na voljo prva večja posodobitev operacijskega sistema in s tem vse napovedane novosti, ki so jih pri Microsoftu predstavili spomladi. Mesec julij je tudi zadnji mesec, ko si lahko Windows 10 naložite brezplačno. Do sedaj se je nov operacijski sistem naložil na 350 milijonov naprav, kar pomeni, da Microsoft zaostaja s svojo napovedjo o eni milijardi aktivnih Windows 10 napravah v roku dveh let. Smo na polovici te časovnice in šele pri dobri tretjini potrebnih naprav.

September bo nedvomno predstavljal vrhunec predstavitev. Apple bo najverjetneje javnosti predstavil naslednjo generacijo najboljšega pametnega telefona vseh časov, iPhone 7. Za zdaj se ne napoveduje veliko sprememb, z izjemo običajnih, kot so na primer boljša kamera in tanjše ohišje, vendar se pustimo presenetiti. Prav tako se pričakuje predstavitev nove generacije pametne ure Apple Watch. Predstavlja najuspešnejšo prodajano pametno uro in naslednja generacija mora izpolniti velika pričakovanja.

Za jesen se napoveduje tudi začetek mednarodne prodaje prihajajoče Motorole Z, ki bo nasledila Motorolo X. Generacija Z bo prvič na voljo že julija, vendar zgolj ameriškim uporabnikom. Po napovedih naj bi telefon temeljil na modularni sestavi, podobno kot LG G5. Jesen bo prav tako obdobje, ko bodo na trgu na voljo novi pametni telefoni Nexus. Brez dvoma edina nakupna alternativa za uporabnike, ki si želite pristne izkušnje uporabe operacijskega sistema Android. Glede na to, da Google pri novih modelih med drugim sodeluje s HTC, bodo pametni telefoni tudi oblikovno zanimivi.

Novosti se lahko veselijo tudi potencialni kupci novih prenosnikov. Napoveduje se predstavitev nove generacije prenosnikov MacBook Pro. Uporabnikom naj bi bil na voljo čitalnik prstnih odtisov in pa OLED zaslon na dotik nad tipkovnico s komandami, ki se bodo prilagajale glede na tip aktivno uporabljane aplikacije.

Brez dvoma nas pričakuje zanimiva druga polovica leta in izbira pri nakupu pametnih naprav in prenosnikov bo pestra.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18