Računalništvo, telefonija
17.06.2016 10:49

Deli z drugimi:

Share

Ponaredki pogosto boljši od izvirnikov

Prvi mož kitajskega spletnega portala Alibaba Jack Ma je prepričan, da so ponaredki pogosto boljši od izvirnikov.
Prvi mož kitajskega spletnega portala Alibaba Jack Ma je prepričan, da so ponaredki pogosto boljši od izvirnikov.

Soustanovitelj kitajskega spletnega portala Alibaba Jack Ma je v nedavnem govoru na svetovnem naložbenem forumu s svojo izjavo šokiral svetovno javnost. Ta je namreč izjavil, da so ponaredki izdelkov pogosto ponujajo boljši razmerje med kakovostjo in ceno v primerjavi z izvirniki. Poleg tega so tako kopije kot originali izdelani v isti tovarni in iz enakih surovin, le ime na izdelku je drugače.

Izjava soustanovitelja spletnega portala Alibaba je pričakovano dvignila kar precej izjav na družbenih omrežjih. Medtem ko se ena skupina upornikov strinja z njegovimi izjavami, ga druga obtožuje podpiranja prevar in goljufij. Priznane blagovne znamke so za nameček podjetje Alibaba še obtožile, da ne naredi dovolj, da bi preprečilo prodajo ponaredkov, saj jih je na njihovi spletni strani na pretek.

Soustanovitelj kitajskega spletnega portala Alibaba Jack Ma jim seveda ni ostal ničesar dolžan. Ta je namreč izjavil, da v praksi nikakor ni tako, in da bo vedno mogoče kupiti ponaredke, ne glede na to, koliko truda vložiš v ta boj. Mogoče pa ne bi bilo slabo, če bi priznane blagovne znamke prenehale z napihovanjem cen njihovih izdelkov, ki so po kakovosti pogosto precej slabši od ponaredkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50