Računalništvo, telefonija
18.10.2017 07:40
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozabite na MacBook Pro. Tu je Microsoft Surface Book 2!

Novi Microsoft Surface Book 2 bo zlahka prepričala tudi zdaleč najzahtevnejše uporabnike.
Novi Microsoft Surface Book 2 bo zlahka prepričala tudi zdaleč najzahtevnejše uporabnike.

Podjetje Microsoft je na začetku leta predstavilo najboljši prenosni računalnik Surface doslej. Novost predstavlja najboljšo alternativo za Applov prenosni računalnik MacBook Pro, saj je opremljena z zmogljivo strojno opremo in ponuja bogato paleto možnosti. Novi Surface Book pa je še boljši, saj so ga pri podjetju Microsoft opremili z najsodobnejšo tehnologijo, ki bo zlahka prepričala tudi zdaleč najzahtevnejše uporabnike.

Novi prenosnik računalnik Surface Book 2 je pričakovano dvoživka, saj ga lahko uporabljamo tako v vlogi tabličnega računalnika z na dotik občutljivim zaslonom kot klasični prenosnik. Kupcem novosti bosta na voljo dva modela, pri čemer je model z večjim 38,1-centimetrskim (15-palčnim) zaslonom le za malenkost večji od modela, ki razpolaga s 34,3-centimetrskim oziroma 13-palčnim zaslonom. Odstranljiva tipkovnica je seveda opremljena s številnimi priključni, dodatno baterijo in celo relativno zmogljivo zunanjo grafično enoto.

Manjši Microsoftov prenosni računalnik Surface Book 2 je opremljen s procesorjem Intel Core i5-7300U, ki temelji na osnovi dveh procesorskih sredic Kaby Lake frekvence do 3,5 gigahercev. Za zahtevnejše uporabnike pa je na razpolago model s procesorjem Intel Core i7-8650U, ki za preračunavanje podatkov uporablja štiri procesorske sredice Kaby Lake-R frekvence do 4,2 gigahercev. Različica s procesorjem Core i5 je na voljo s sistemskim pomnilnikom do osem gigabajtov in pogonom Solid State z 256 gigabajti prostora, medtem ko najzmogljivejši model s procesorjem Intel Core i7 razpolaga s 16 gigabajti pomnilnika in terabajtom prostora.

Večji Microsoftov prenosni računalnik Surface Book 2 s 15-palčnim zaslonom pa je na voljo le s procesorjem Intel Core i7-8650U, pri čemer lahko kupec izbira med tremi modeli in sicer osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora ter 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in 512 gigabajti oziroma terabajtom prostora. Za poganjanje grafičnih vsebin pa je na voljo zmogljiva grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1060 s kar šestimi gigabajti lasnega pomnilnika GDDR5, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Microsoftov prenosni računalnik Surface Book 2 bomo lahko brez tipkovnice z enim polnjenjem uporabljali do pet ur, medtem ko se avtonomija s tipkovnico podaljša na kar 17 ur. Tu je seveda na voljo najnovejša tehnologija, ki vključuje Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 4.1, Windows Hello, Dolby Audio Premium in pe mnogo več. Na voljo sta celo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovni točk. Obe sicer zmoreta tudi zajem visokoločljivih videoposnetkov s 30 sličicami na sekundo.

Novi Microsoft Surface Book 2 bo od 16. novembra naprej naprodaj naprej v Združenih državah Amerike, nekoliko kasneje bo naprodaj tudi pri nas. Za vstopni model novosti opremljen s 13,5-palčnim zaslonom bo treba odšteti okoli preračunanih 1.280 evrov, za najzmogljivejši model s15-palčnim zaslonom pa kar preračunanih 2.810 evrov. V Evropi se bodo cene novosti gibale med 1.500 evri in 3.300 evri.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več