Računalništvo, telefonija
28.01.2015 07:43

Deli z drugimi:

Share

“Pozitivna ničla” za AMD

Podjetje AMD še vedno išče izhod iz krize!
Podjetje AMD še vedno išče izhod iz krize!

Podjetju AMD poslovanje v zadnjih nekaj letih ni šlo kaj prida od rok, saj je bilo povpraševanje po njegovih procesorjih iz meseca v mesec manjše, čista izguba pa se je merila že v stotinah milijonov evrov. Kljub temu tokrat iz tabora procesorskega giganta prihaja dobra novica, saj je v zadnjem četrtletju lanskega leta poslovanje zaključil s »pozitivno ničlo«. Podjetje AMD je sicer ustvarilo za preračunanih 1,8 milijonov evrov čistega dobička, vendar bo moralo še precej garati, če bo želelo ostati na procesorskem trgu in vsaj malo konkurirati konkurenčnemu podjetju Intel.

Podjetje AMD je namreč v zadnjem četrtletju lanskega leta skupno ustvarilo prihodke v višini preračunanih 1,1 milijarde evrov, v enakem obdobju lani pa so prihodki znašali preračunanih 1,41 milijard evrov. Dobiček procesorskega giganta se je v primerjavi z lanskim letom zmanjšal za kar preračunih 38 milijonov evrov, dežurni krivec za to pa je slaba prodaja osebnih računalnikov in monopolni položaj konkurenčnega podjetja Intel. Na prodajo in dobiček v zadnjem četrtletju lanskega leta naj bi vplivali še stroški in odpisi v višini preračunanih 322 milijonov evrov ter odpravnine, ki jih je moralo podjetje AMD plačati 700 odpuščenim delavcem.

Obeti glede skupnega prometa v prvem četrtletju letošnjega leta niso kaj posebej optimistični, saj naj bi podjetje AMD skupno ustvarilo za kar 15 odstotkov nižje prihodke v primerjavi z zadnjim četrtletjem lanskega leta. Kljub temu so vodilni računalniškega giganta prepričani, da jim bo uspelo obdržati dobiček na ravni lanskoletnega, in sicer v višini preračunanih 1,8 milijonov evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več