Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava facebook_connect.gif



  • A- A+

21.11.2016      20:25
|
Facebook

Kako za vedno izbrisati svoj Facebook profil?

  • A- A+

Facebook nam daje možnost tako izbrisa kot deaktivacije uporabniškega računa.Facebook nam daje možnost tako izbrisa kot deaktivacije uporabniškega računa.

..Družbena omrežja so bila postavljena z namenom, da uporabnikom spleta pomagajo pri ohranjanju tako osebnih in poslovnih, kot tudi družinskih stikov. To pa seveda drži le do takrat, ko nam družabno omrežje koristi..

Če pa se izkaže, da imamo od družbenega omrežja več težav kot koristi, velja razmisliti o možnosti, da svoj profil na Facebooku izbrišemo. Če pa nismo ravno prepričani o tem, lahko naš uporabniški račun začasno deaktiviramo in ga po potrebi čez nekaj časa ponovno aktiviramo. V nadaljevanju si poglejmo obe možnosti, in sicer, kako deaktivirati in kako za vedno izbrisati uporabniški račun na priljubljenem družabnem omrežju podjetja Facebook.


Kako deaktivirati uporabniški račun?

Deaktivacija uporabniškega računa Facebook pomeni, da imamo še vedno možnost obnovitve računa, če i kasneje premislimo.

  1. Kliknite na puščico, ki se nahaja na zgornji desni strani Facebookove strani;
  2. kliknite na »Settings« oziroma »Nastavitve«;
  3. kliknite na stolpec »Security« oziroma »Varnost«;
  4. na spodnji strani menija izberite »Deactivate your account« oziroma »Deaktiviraj svoj uporabniški račun« in sledite navodilom.

Če se boste odločili za deakticvacijo Facebook računa, ne bo več viden drugim uporabnikom in ti ne bodo mogli več najti vašega računa. Kljub temu bodo določene informacije, kot na primer sporočila, ki smo jih poslali svojim prijateljem, še vedno vidne drugim. Uporabniški profil lahko ponovno aktiviramo tako, da se prijavimo s svojim uporabniškim imenom in priimkom. Naš uporabniški profil bo pri tem povsem obnovljen in bo takšen kot pred deaktivacijo.


Kako dokončno izbrisati uporabniški račun?

Če mislite, da svojega uporabniškega računa na Facebooku ne boste nikoli več uporabljali, imate možnost, da ga trajno izbrišete. Pri tem se je treba zavedati predvsem tega, da ga po izbrisu ne bo več mogoče aktivirati ali priklicati kakršnokoli obvestilo, ki ste ga objavili s svojim uporabniškim računom.

Preden dokončno izbrišete svoj uporabniški račun, vam priporočamo, da predhodno naredite varnostno kopijo vseh podatkov.

  1. Kliknite na puščico, ki se nahaja na zgornji desni strani Facebookove strani;
  2. kliknite na »Settings« oziroma »Nastavitve«;
  3. v meniju izberite možnost »Download a copy of your Facebook data« oziroma »Prenesi kopijo podatkov, ki si jih naložil na Facebook«.

Za dokončanje postopka kliknite še na povezavo https://www.facebook.com/help/delete_account in izberite možnost "Delete my account" oziroma »Izbriši moj uporabniški račun« ter sledite navodilom. Facebook bo nato potreboval do največ 90 dni, da bo izbrisal vse objave, ki so bile objavljene z uporabo vašega uporabniškega računa. K sreči te vsebine med tem časom niso več dostopne drugim uporabnikom družabnega omrežja Facebook.




Povezave:Facebook RN






KOMENTIRAJ

X


ANKETA
Arhiv anket

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?










>>
Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

ZADNJE RAČUNALNIŠKE TEŽAVE IN REŠITVE

ZADNJE KOMENTIRANE NOVICE

Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 2
Jan.Ethelwulf  |  samsung pro 960 je 3500/2100 :D
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 8
vazl  |  Ja, res, sem bral da so jih testiral in ...
Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 2
teenytinydevil  |  sploh ne priporočam nakupa nand ssdjev v...
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 8
teenytinydevil  |  tesla.. žal pa članek ne razkrije cene n...
5 skrivnostnih kod za odklep skritih možnosti...
FerdoPiš  |  BULL SHIT članek, ki se je kar sam od se...
RN KANAL




e-novice Želim brezplačno izdajo uredniškega izbora
najboljših računalniških novic na e-mail
Potrdi
(predogled)
(predogled)
(predogled)
(predogled)
(predogled)


100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli!
Twitter




V zgornje okence vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli nadaljna navodila.

Mozilla Firefox

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Možnosti (Options)
V zavihku Splošno (Main) v polje Domača stran (Home Page) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Internet Explorer

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Internetne možnosti (Internet Options)
V zavihku Splošno (General) v polje Home Page (Domača stran) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Chrome

Hkrati pritisnite ALT+F in izberite Možnosti
V zavihku Osnove kliknite na gumb Uporabi trenutno stran
Kliknite na gumb Zapri

Netscape Navigator

Kliknite na meni Tools in izberite Options
V zavihku Main v polje Home Page vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite CRTL+F12
Kliknite gumb »Use current«
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+","
Izberete zavihek General
Kliknite gumb »Set to current page«

Mozilla Firefox

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Shrani (Save)

Internet Explorer

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Dodaj (Add)

Chrome

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Končano (Finish)

Netscape Navigator

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK