Računalništvo, telefonija
16.12.2014 07:49
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravite se na superzmogljive mobilne naprave z daljšo avtonomijo

Referenčni mobilni napravi Qualcomm sta opremljeni z najnovejšo tehnologijo.
Referenčni mobilni napravi Qualcomm sta opremljeni z najnovejšo tehnologijo.

Če se trenutno odločate o nakupu pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika Android, vam svetujemo, da počakate še nekaj mesecev, saj bodo vodilni proizvajalci mobilnih naprav ponudili v prodajo precej bolj zmogljive naprave z občutno daljšo avtonomijo delovanja. Podjetje Qualcomm je javnosti namreč razkrilo podatke o prihajajočem 64-bitnem mobilnem procesorju Snapdragon 810, ki bo namenjen pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom srednjega in višjega cenovnega razreda. Prve mobilne naprave, opremljene z njim, bomo po vsej verjetnosti ugledali že januarja na tehnološkem sejmu CES 2015, kar pomeni, da bodo po vsej verjetnosti naprodaj še pred pomladjo.

Glavni adut novega mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 810 je nedvomno zmogljivost, saj je opremljen s kar osmimi procesorskimi sredicami, pri čemer so v običajnem načinu delovanja vključena samo štiri energijsko varčnejša jedra A53, če pa aplikacija zahteva več procesne moči, se vklopijo še znatno zmogljivejša jedra A57. Nič manj zanimiva ni prenovljena grafična sredica Adreno 430, saj je kar za tretjino zmogljivejša in za okoli petino varčnejša z električno energijo od njene predhodnice. Za manjšo porabo energije (do 25 odstotkov) pa je bilo poskrbljeno še z naprednim 20-nanometrskim proizvodnim procesom.

Mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 810 se bo zlahka prikupil tudi ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin, saj podpira snemanje in predvajanje videoposnetkov v ločljivosti 4K in celo zapis HEVC H.265. Novost zagotavlja še podporo za gigabitna brezžična omrežja WiGig hitrosti do 4 gigabite na sekundo in mobilna omrežja 4G/LTE hitrosti prenosa do 450 megabitov na sekundo. Seveda nikakor ne gre spregledati še teologije za hitrejše polnjenje baterije Qualcomm Quick Charge 2.0. Skrivnost hitrega polnjenja je v začetni večji električni moči, ki znaša kar 60 vatov namesto običajnih 15 vatov, kar posledično pomeni, da polnilnik mobilno napravo polni kar 75 odstotkov hitreje v primerjavi z običajnimi polnilniki.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,