Računalništvo, telefonija
10.08.2013 06:13

Deli z drugimi:

Share

Prva tablica Nvidia Tegra 5 že v naslednjem letu!

Podjetje Nvidia je naznanilo, da bo prvi tablični računalnik opremljen z njihovo izjemno zmogljivo mobilno platformo Tegra 5 naprodaj že na začetku naslednjega leta. Tovrstne tablice bodo zaradi izjemno zmogljive grafike zlahka prevzele vlogo igralnih konzol in predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin.
Platforma Nvidia Tegra 5 bo mobilnim napravam zagotovila izjemno grafično zmogljivost!
Platforma Nvidia Tegra 5 bo mobilnim napravam zagotovila izjemno grafično zmogljivost!

Ker podjetje Nvidia na področju čipovji za tablične računalnike izgublja boj s konkurenčnim podjetjem Qualcomm, so njihovi inženirji pošteno zavihali rokave in zagotovili, da bo prva tablica opremljena z njihovo novo mobilno platformo naprodaj že v začetku naslednjega leta. Tu seveda govorimo o mobilni platformi Nvidia Tegra 5, katere zdaleč največji adut bo vgrajena grafična kartica, saj temelji na osnovi grafične sredice Kepler in je polno združljiva s knjižnico DirectX 11.

Mobilna platforma Nvidia Tegra 5 na zaslone mobilnih naprav prinaša številne grafične novosti, kot sta na primer napredno senčenje in dinamično osvetljevanje. Z njihovo »pomočjo« bo igranje iger na visokoločljivih zaslonih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov pravi užitek, zato je le še vprašanje časa, kdaj bodo ti nadomestili prenosne igralne konzole. Čeprav mobilna platforma Nvidia Tegra 5 ponuja izjemno grafično zmogljivost, ta pri delovanju porabi relativno malo električne energije, kar posledično pomeni, da bistveno ne vpliva na avtonomijo mobilnih naprav.

Podjetje Nvidia je zmogljivost mobilne platforme Tegra 5 že šred časom predstavilo v videoposnetku, ki je na voljo za ogled na spletnem naslovu http://goo.gl/7O1E6. Prvi tablični računalniki z grafično izjemno zmogljivo mobilno platformo pa bodo javnosti prvič predstavljeni v okviru računalniškega sejma CES 2014.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667