Računalništvo, telefonija
23.05.2014 09:01

Deli z drugimi:

Share

Prvi namenski procesor za avtomobile

Avtomobili z vgrajenimi procesorji Spansion Traveo bodo varnejši in lažji za upravljanje
Avtomobili z vgrajenimi procesorji Spansion Traveo bodo varnejši in lažji za upravljanje

Računalniška tehnologija v zadnjih letih vse bolj prodira tudi na področje avtomobilske industrije. Avtomobili namreč že dolgo niso več zgolj kup železja na štirih kolesih, ampak se tako v njihovi notranjosti kot zunanjosti nahajajo številne napredne tehnologije, ki vožnjo z avtomobilom delajo vse bolj udobno in varno. Zaradi tega so se pri podjetju Spansion odločili, da za avtomobile pripravijo namenske procesorje.

Družina procesorjev Traveo je zlahka kos zahtevam sodobnih avtomobilov in voznikov, saj ima za preračunavanje podatkov na voljo dve procesorski sredici ARM Cortex-R5 frekvence 200 megahercev. Poleg tega ima na boljo dva megabajta vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov, vse potrebne vmesnike ter varnostne in omrežje protokole. Procesorji Spansion Traveo bodo v osnovi pripomogli predvsem k izboljšanju varnosti vozila ter olajšali upravljanje z vso tehnologijo, ki je danes na voljo voznikom.

Prvi avtomobili opremljeni z večnamenskimi procesorji Spansion Traveo naj bi na trg prispeli še pred koncem letošnjega leta. Ti bodo sprva kakopak na voljo le skupaj z avtomobili najvišjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več