Računalništvo, telefonija
29.01.2016 13:28
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Coolpad ima 2 nova nizkocenovneža: Torino S in Porto S

Coolpad ima 2 nova nizkocenovneža: Torino S in Porto S
Coolpad ima 2 nova nizkocenovneža: Torino S in Porto S

Konec januarja je »kul« ekipa evropskih piarovcev kitajskega proizvajalca pametnih telefonov Coolpad v Münchnu predstavila nova nizkocenovneža Torino S in Porto S. Gre sicer za vstopna modela, ki s karakteristikami na papirju ne zamajeta stola, ko pa v obzir vzamemo še ceno, pa postane jasno, odkod je Coolpad v relativno hitrem času postal sedmi največji igralec na svetovnem parketu, kar se tiče prodaje pametnih telefonov.

Coolpad je sicer med nami že od leta 1993 in je čez leta postavil nekaj mejnikov mobilnih inovacij, omenimo denimo prvi pametni telefon z dvema karticama SIM na Kitajskem leta 2004 in leto pozneje prvi pametni telefon CDMA/GSM z dvojno kartico SIM (dual-standby) na svetu.

Kaj nudita novosti? Pri modelu Torino S prejmete za ceno 199 evrov 4,7-inčni (11,94-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk v ohišju iz enega kosa (unibody) debeline le 7,9 milimetra in napredni bralnik prstnih odtisov. Tega lahko uporabimo za aktivacijo snemanja klicev ali zagon poljubne aplikacije – poleg odklepa naprave, seveda. Verjetno lahko nastavimo deset različnih funkcij, potem pa zmanjka prstov na roki. Oblika je všečna, občutek v roki pa soliden.

Poganjajo ga 1,2-gigaherčni štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon 410 in dva gigabajta delovnega pomnilnika, prostora za hrambo pa je 16 gigabajtov. V njem je prostora za dve kartici SIM, rezervno mesto pa lahko zapolnite tudi s kartico tipa SD.

Dogajanje pred seboj boste lahko z modelom Torino S zajemali pri ločljivosti osmih megapikslov z bliskavico LED, sebe pa pri petih megapikslih. Tehnologija LTE je podprta, tako da funkcionalnosti 4G pridejo v poštev tudi pri nas.

Kapaciteta baterije znaša 1.800 miliamperskih ur. Dandanes za 199 evrov kaj več težko pričakujemo.

Tudi Porto S se spogleduje z nazivom »bestbuy« v cenovnem rangu 129 evrov. 5-inčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, gigaherčna procesorska enota, gigabajt delovnega spomina in osem gigabajtov, ko je govora o prostoru za hrambo. Spredaj kamera ločljivosti dveh megapikslov, zadaj pa osmih. Tudi tukaj je debelina presenetljiva za to ceno in meri 7,6 milimetra, baterija pa je celo nekoliko boljša, saj njena kapaciteta znaša 2.000 miliamperskih ur.

V videoposnetku spodaj si oglejte, kako so včeraj razbijali po Coolpadovi embalaži na predstavitvi pametnih telefonov Coolpad Torino S in Porto S v Münchnu.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več