Računalništvo, telefonija
01.08.2014 11:00
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi rezultat delovanja internet.org

Prvi rezultat delovanja internet.org
Prvi rezultat delovanja internet.org

V tem trenutku ima dostop do splet zgolj tretjina uporabnikov in to je bil eden izmed glavnih razlogov zakaj so med drugim Facebook, Ericsson, Samsung in Qualcomm, ustanovili organizacijo Internet.org. Glavni namen je omogočiti dostop do spleta tistemu delu prebivalstva, kateremu je danes to še vedno onemogočeno. Glavni razlog so bodisi stroški bodisi slaba infrastruktura. Slednje je presenetljivo mnogo manjši problem kot bi si sprva predstavljali saj je kar 85 odstotkov vseh prebivalcev dosegljivih preko mobilnega omrežja.

Internet.org je tako predstavil prvo aplikacijo, ki bo prebivalcem Zambije omogočala brezplačen dostop do predhodno določenih spletnih vsebin povezanih s splošnimi, izobraževalnimi ali zdravstvenimi informacijami. V sodelovanju z lokalnim mobilnim operaterjem, Airtel, bodo med drugim brezplačno na voljo Googlov iskalnik, Facebook in Facebook Messenger, Wikipedia, vremenski portal AccuWeather ter še določeni lokalni spletni ponudniki.


Vsebine aplikacije bodo uporabnikom na voljo na tri načine. Prvi je v obliki samostojne aplikacije, ki si jo uporabniki namestijo na pametni telefon. Poleg tega bo dostop možen tudi preko Facebookove lastne aplikacije. Tretji način pa je namenjen vsem, ki v tem trenutku še nimajo pametnega telefona. V ta namen je vzpostavljena mobilna stran, ki omogoča brskanje preko klasičnih mobilnih telefonov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več