Računalništvo, telefonija
26.11.2014 06:08

Deli z drugimi:

Share

Računalniški kriminalci z lastnim izobraževalnim centrom za začetnike

Spletni nepridipravi so v Braziliji zasnovali vrsto raznovrstnih in zanimivih tečajev, ki so namenjeni pretežno začetnikom na področju računalniškega kriminala.
Spletni nepridipravi so v Braziliji zasnovali vrsto raznovrstnih in zanimivih tečajev, ki so namenjeni pretežno začetnikom na področju računalniškega kriminala.

Varnostni strokovnjaki podjetja Trend Micro so v največji in najbolj naseljeni državi v Južni Ameriki opazili pojav nenavadnega trenda na področju računalniškega podzemlja. V Braziliji so namreč spletni nepridipravi zasnovali vrsto raznovrstnih tečajev, ki so namenjeni začetnikom na področju računalniškega kriminala. Tovrstni tečaji naj bi namreč udeležencem podali vsa znanja, ki so potrebna za uspešen pričetek »kariere« izvajanja spletnih napadov in raznovrstnih goljufij.

Za preračunanih 465 evrov se lahko bodoči kriminalci naučijo osnov bančnih goljufij, vključno z načini uporabe različnih spletnih orodij za zbiranje podatkov od žrtev goljufije. Tečaji vključujejo veliko število video vodičev za različne oblike kibernetske kriminalitete, spletne forume, in posebne tečaje, ki pokrivajo določeno tematiko. Učencem je celo na voljo spletna podpora ter namenska hekerska orodja in ukradeni uporabniški računi, za katere pa je seveda potrebno plačati posebej.

Brazilskim spletnim kriminalcem naj bi na svoje tečaje uspelo zbrati že na stotine mladih računalničarjev, ki na trgu dela ne vidijo svetle prihodnosti. Tu velja še omeniti, da nepridipravi plačila za tečaje sprejemajo tako na bančne račune lokalnih bank kot tudi na PayPal in v obliki digitalne valute BitCoin.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več