Računalništvo, telefonija
26.11.2014 06:08

Deli z drugimi:

Share

Računalniški kriminalci z lastnim izobraževalnim centrom za začetnike

Spletni nepridipravi so v Braziliji zasnovali vrsto raznovrstnih in zanimivih tečajev, ki so namenjeni pretežno začetnikom na področju računalniškega kriminala.
Spletni nepridipravi so v Braziliji zasnovali vrsto raznovrstnih in zanimivih tečajev, ki so namenjeni pretežno začetnikom na področju računalniškega kriminala.

Varnostni strokovnjaki podjetja Trend Micro so v največji in najbolj naseljeni državi v Južni Ameriki opazili pojav nenavadnega trenda na področju računalniškega podzemlja. V Braziliji so namreč spletni nepridipravi zasnovali vrsto raznovrstnih tečajev, ki so namenjeni začetnikom na področju računalniškega kriminala. Tovrstni tečaji naj bi namreč udeležencem podali vsa znanja, ki so potrebna za uspešen pričetek »kariere« izvajanja spletnih napadov in raznovrstnih goljufij.

Za preračunanih 465 evrov se lahko bodoči kriminalci naučijo osnov bančnih goljufij, vključno z načini uporabe različnih spletnih orodij za zbiranje podatkov od žrtev goljufije. Tečaji vključujejo veliko število video vodičev za različne oblike kibernetske kriminalitete, spletne forume, in posebne tečaje, ki pokrivajo določeno tematiko. Učencem je celo na voljo spletna podpora ter namenska hekerska orodja in ukradeni uporabniški računi, za katere pa je seveda potrebno plačati posebej.

Brazilskim spletnim kriminalcem naj bi na svoje tečaje uspelo zbrati že na stotine mladih računalničarjev, ki na trgu dela ne vidijo svetle prihodnosti. Tu velja še omeniti, da nepridipravi plačila za tečaje sprejemajo tako na bančne račune lokalnih bank kot tudi na PayPal in v obliki digitalne valute BitCoin.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več