Računalništvo, telefonija
17.03.2011 11:49
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkrit grafični vmesnik operacijskega sistema Windows 8

Microsoft naj bi na prihajajočem sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu (CES), predstavil novo različico operacijskega sistema Windows.
Microsoft naj bi na prihajajočem sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu (CES), predstavil novo različico operacijskega sistema Windows.

O prihajajočem Microsoftovem operacijskem sistemu Windows 8 je bilo na svetovnem spletu napisanega že veliko. Do sedaj znani podatki kažejo na to, da bo operacijski sistem Windows 8 pisan na kožo vse bolj priljubljenim tabličnim računalnikom in ga bo mogoče celo namestiti na sisteme s procesorji ARM. Ta naj bi prinesel predvsem hitrejši zagon, možnost prilagajanja svetlobe zaslona okolici ter funkcionalnost prepoznave obraza. Na voljo naj bi bilo celo namizje kot storitev (Desktop as a Service).

Ker naj bi bila prva poskusna različica operacijskega sistema Windows 8 na voljo za prenos najkasneje do naslednje pomladi, ne preseneča, da so se na svetovnem spletu že pojavile prve neuradne fotografije njegovega grafičnega vmesnika. Prve neuradne fotografije novega vmesnika so objavili računalniški zanesenjaki ruskega portala WinReview. Novi grafični vmesnik vsaj na prvi pogled močno spominja na tistega, s katerim je opremljen zdajšnji operacijski sistem Windows 7.

Če si fotografije novega grafičnega vmesnika natančneje ogledamo, vidimo, da je ta opremljen z grafičnimi elementi, ki so značilni za mobilni operacijski sistem Windows Phone 7. Tu gre za grafični vmesnik Windows 7 Phone Metro, ki med drugim ponuja »gumbe« za hitro in enostavno spreminjanje velikosti oken. Ker gre tu za »špekulativne« fotografije, je vprašanje, ali bo Windows 8 dejansko opremljen s tem grafičnim vmesnikom. Več bo seveda znanega šele proti koncu leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več