Računalništvo, telefonija
24.03.2015 12:00

Deli z drugimi:

Share

Razvijamo danes za jutri

Dnevi slovenske informatike 2015 bodo pokazali, da znamo in zmoremo uspeti z domačimi idejami tako pri nas kot v tujini.
Dnevi slovenske informatike 2015 bodo pokazali, da znamo in zmoremo uspeti z domačimi idejami tako pri nas kot v tujini.

Slovenski informatiki se bodo letos od 13. do 15. aprila že dvaindvajsetič zapored sestali na Dnevih slovenske informatike v Portorožu. Neodvisna konferenca bo tudi letos navdušila z bogatim naborom zanimivih vsebin in predavateljev. Konferenca bo osvetlila slovenske dosežke na področju računalništva in informatike, obenem pa udeležencem ponudila veliko možnosti za pridobivanje novih znanj, izkušenj in informacij za boljše poslovne odločitve.

Na konferenci se bodo srečali in vizije predstavili različni strokovnjaki, odprta pa je tudi za uporabnike, ponudnike in vse, ki se zanimajo za razvoj informacijske tehnologije. Na predavanjih bodo predstavljeni aktualni razvojni trendi, ki narekujejo razvoj informatike in računalništva. Ob tem bodo izpostavljeni še tisti domači dosežki, ki žanjejo uspeh onkraj meja.

Znamo in zmoremo (13. april)

Na predkonferenci bodo k okrogli mizi prisedli tisti, ki jim je uspelo na različnih področjih ustvarjanja. Informatikom bodo predstavili zanimive in drugačne perspektive, ki bodo prav gotovo navdih za nove ideje in pot do uspeha na področju informatike. V goste prihajajo kuharska mojstrica Ana Roš, direktorica slovite slaščičarne Zvezda, Urška Sojer in ustanovitelj transportnega sistema GoOpti Damijan Omerza. Svoje izkušnje in vizije bodo z obiskovalci delili še paraolimpijec Gal Jakič, znanstveni raziskovalec Andraž Logar ter tehnološki inovator Primož Zelenšek, ki je skupaj s svojo ekipo na Kickstarterju za projekt zbral več kot 300.000 dolarjev zagonskih sredstev.

Informatiki gremo v svet (14. april)

Uspeh doma je dobrodošel, a še slajši je uspeh v tujini. Kaj imajo povedati tisti, ki so šli v svet? Svojo filozofijo bo predstavil izumitelj naprednega električnega avtomobila Nejc Šter, svoj koncept pametnega kolesa FlyKly bo predstavil Niko Klanšek, o lansiranju mobilnih igric na svetovni trg pa bo govoril Žiga Hajduković iz podjetja Razum. O tem, kaj se zgodi, ko podjetje postane zares uspešno, pa bodo na okrogli mizi spregovorili še nekateri Slovenci, ki jim je s tehnološko inovacijo uspelo na tujih trgih.

Mladi so resničnost (15. april)
Zadnji dan bodo z izjemnimi in obetavnimi gosti dokazovali, kako svet resnično stoji na mladih. S svojimi dosežki se bodo predstavili genialni mariborski študenti, Gregor Smrekar iz zagonskega podjetja Celtra pa bo spregovoril o vključevanju mladih v njihove projekte. O novih medijih in virtualnem marketingu bo predavala Mija Lorbek iz podjetja UNIKI.

Več informacij in program konference dobite na naslovu www.dsi2015.si ali pišite na dsi2015@drustvo-informatika.si


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več