Računalništvo, telefonija
20.04.2015 14:14

Deli z drugimi:

Share

Razvoj mobilne aplikacije LifeSal je podprla farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz

Od leve proti desni Renato Korez, Gorazd Kunej, Tomaž Kokot, Blaž Vantur, Danijel Cigula.
Od leve proti desni Renato Korez, Gorazd Kunej, Tomaž Kokot, Blaž Vantur, Danijel Cigula.

Ker živimo v času, v katerem je razvoj uporabne tehnologije najhitrejši doslej, število uporabnikov pametnih telefonov pa dnevno narašča, skupina inovatorjev na vsakem koraku poskuša olajšati in poenostaviti vsakdanje življenje.

Tako je nastala mobilna aplikacija LifeSal, ki je plod slovenskega znanja in izkušenj, ustvarili pa so jo mladi iz okolice Maribora.

LifeSal je prva slovenska brezplačna mobilna in spletna aplikacija, ki pokriva nekatera področja zdravja in dobrega počutja.

V ekipi inovatorjev so združeni študentje Renato Korez, Gorazd Kunej, Mihael Polanec, Blaž Vantur in Vito Vlašić.

Mobilno aplikacijo so uspešno razvili tudi s pomočjo sodelovanja s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) v Mariboru in s sodelovanjem profesorja mag. Boris Bizjaka.

Aplikacija ima več različnih funkcij:

  • Opomnik – omogoča nam nastavitev: vrste zdravila/kontracepcije, interval jemanja, obdobje jemanja, količine in oblike.
  • Lekarne – prikaže našo trenutno lokacijo in nam najbližje lekarne ter njihove osnovne podatke. Prav tako lahko uporabimo možnost navigacije do izbrane lekarne.
  • Menstrualni koledar – prikaže okvirni čas trajanja menstruacije.
  • Števec kalorij – omogoča vnos zaužitih kalorij, ki smo jih pojedli z dnevnimi obroki (zajtrk, kosilo, večerja in prigrizki).
  • Indeks telesne mase – z vnosom telesne višine, teže, starosti in spola dobimo preprosti izračun primernosti naše telesne teže.
  • Vreme in počutje – dnevno nam prikaže vremenski vpliv na naše počutje in napoved UV indeksa.
  • Prihrani – v tem zavihku lahko lekarne in lekarniški zavodi vnesejo svoje aktualne ponudbe.

V mobilni aplikaciji LifeSal je tako združen koncept pripomočkov, ki uporabniku omogoča kvalitetnejšo življenje.

Lek, član skupine Sandoz, je prepoznal mobilno aplikacijo LifeSal kot dobro rešitev in pripomoček na področju zdravja in dobrega počutja. Zato je podprlo njen nadaljnji razvoj in brezplačno dostopnost za uporabnike pametnih mobilnih telefonov z operacijskima sistemoma iOS ter Android. Celotna ekipa ustvarjalcev aplikacije je mnenja, da je ta korak bistvenega pomena pri uveljavljanju le-te na slovenskem trgu.

Vodja ekipe Tomaž Kokot nam je povedal: »Razvili smo aplikacijo in imamo poslovni model. V prihodnje nas čaka nova in odločilna naloga ‒ vstop na tuje trge. Realizacijo želimo najprej doseči v sosednjih državah. Gremo korak za korakom in to je najpomembnejše. Podpora podjetja Lek d.d. nam daje potrditev in priznanje za naše preteklo in današnje delo. Daje nam dodaten zagon in motivacijo za delo v prihodnje. Odpira nam številna vrata doma in v tujini, kot kredibilnemu in resnemu partnerju.

Pri promociji aplikacije sodeluje tudi slovenska pevka Eva Boto.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več