Računalništvo, telefonija
19.03.2015 13:11

Deli z drugimi:

Share

Rekordno število udeležencev na 10. obletnici mednarodne konference RiSK 2015

Rekordno število udeležencev na 10. obletnici mednarodne konference RiSK 2015
Rekordno število udeležencev na 10. obletnici mednarodne konference RiSK 2015

Mednarodna konferenca RiSK 2015, ki je v Laškem potekala od 11. do 12. Marca je gostila rekordno število udeležencev, razstavljalcev in predavateljev ter na dobrodelni licitaciji ponovno zbrala donatorska sredstva za neprofitno združenje Rdeči noski.

Letošnja konferenca RiSK 2015 je bila že 10. zapovrstjo. Otvoritev konference je bila tokrat v znamenju globalnega boja proti povečani dejavnosti spletnih kriminalcev in kibernetskih napadov ter ozaveščanju javnosti glede novih tehnologij, ki jih uporabljajo nepridipravi in tudi nekatere organizirane skupine pod okrilji različnih držav. V uvodnem govoru je direktor gospodarsko političnega sektorja pri ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji, g. Joshua Harris, izpostavil visoko stopnjo nevarnosti, ki se izraža v povečanih napadih na podjetja in vladne organizacije ter slednje označil kot največjo nevarnost s katero se soočamo danes.

Po pozdravnem nagovoru predstavnikov in organizatorjev konference iz podjetja REAL security d.o.o. je iztočnico konference v predavanju z naslovom “Top security trends and takeaways for 2015” predstavil podpredsednik raziskovalno analitskega oddelka največjega svetovalnega podjetja, Gartner, g. Carsten Casper. V nadaljevanju so sledila odlična predavanja predstavnikov podjetij HP Enterprise Security Products, FireEye, SimpliVity, Rhode&Schwarz, ObserveIT, LANdesk, Xirrus, Fortinet, Hexis Cyber Solutions, iBoss, Centrify, Ixia, Qualys in Websense. Pohvaliti gre tudi sekcijo slovenskih predavateljev in njihovih predstavnikov iz podjetij ADD, SRC, Astec in S&T Slovenija, ter zanimivo predavanje o nevarnem vedenju uporabnikov spletnega bančništva v Sloveniji dr. Branka Lobnikarja iz Fakultete za varnostne vede.

Zraven uglednih predavateljev in tehnoloških tem je bilo v središču pozornosti veliko govora o zaupanju, zasebnosti in seveda tudi o humanitarnosti, saj je bila rdeča nit konference ponovno akcija zbiranja konferenčnega denarja – RISKO, ki so ga udeleženci nabirali z aktivnim sodelovanjem pri predavanjih, delavnicah in drugih dejavnostih. V “razgreti” licitaciji ob koncu predavanj, pri kateri so predstavniki organizatorja licitirali več kot 40 nagrad, je bilo zbranih 1.490,00 EUR. Slednje je na svečanem zaključku konference direktor podjetja REAL security d.o.o., g. Renato Uhl, skupaj s predstavnikom podjetja Selmar, ki je prispevalo glavno nagrado, direktorjem g. Rokom Gričnikom, predal v roke predstavnici Rdečih noskov, ga. Vesni Savnik, ki se je organizatorjem in sponzorjem v kratkem govoru tudi iskreno zahvalila.

Izpostaviti gre še družabni dogodek za udeležence, na katerem so razglasili nagrajence za IT dosežke v celotni regiji, se preizkusili v jahanju mehanskega bika ter prepevali v karaokah ob spremljavi priložnostne glasbene skupine sestavljene iz udeležencev RiSK konference, s svojim prvim javim nastopom pa je udeležence presenetila in dodobra razgrela amaterska rock skupina REAL security, v sestavi vodstva podjetja Real security: David Ivačič, direktor prodaje – bobni in vokal, Alen Šalamun, tehnični direktor – kitara in Renato Uhl, generalni direktor – bas kitara.

“Konferenca RiSK 2015 je bila prav gotovo največji in najbolj obiskan dogodek v zadnjih 10 letih. Več kot zadovoljni smo z ocenami in pohvalami obiskovalcev, udeležbo, predstavitvami in nasploh z vsem, kar se je v okviru konference dogajalo. Tudi tokrat se še posebej zahvaljujemo našemu gostitelju, kongresnemu centru Thermana Laško, ki je svoje delo opravil z odliko. Sam ambient kongresnega centra je nekaj enkratnega in zagotovo se bomo naslednje leto vrnili.” Je dodal direktor prodaje pri Real security d.o.o., g. David Ivačič.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več