Računalništvo, telefonija
20.08.2014 19:13

Deli z drugimi:

Share

Samsung prejel nagrade EISA za svoje fotoaparate in večsobni avdio sistem

Med letošnjimi nagrajenimi izdelki so Samsungov telefon Galaxy K zoom, fotoaparat Smart Camera NX30 in sistem brezžičnega ozvočenja M7 Multiroom System
Samsung prejel nagrade EISA za svoje fotoaparate in večsobni avdio sistem
Samsung prejel nagrade EISA za svoje fotoaparate in večsobni avdio sistem

Samsung Electronics Co., Ltd, vodilno podjetje na področju digitalnih medijev in tehnologij digitalne konvergence, je objavil, da so njegovi izdelki prejeli tri nagrade združenja EISA (European Imaging and Sound Association) v naslednjih kategorijah: evropski pametni telefon s fotoaparatom 2014—2015, evropska kamera s podatkovno povezljivostjo 2014—2015 in evropski večsobni avdio sistem 2014—2015.

Žirijo so letos s svojimi inovativnimi lastnostmi in izjemnim dizajnom prepričali pametni telefon s fotoaparatom Samsung Galaxy K Zoom, fotoaparat Smart Camera NX30 ter večsobni avdio sistem M7 Multiroom System.

»Pri Samsungu se trudimo ohraniti vodilni položaj na področju novih tehnoloških odkritij in inovativnih naprav, ki bogatijo življenje naših kupcev,« je povedal Sunny Lee, generalni direktor Samsung Electronics Europe. »Tri nagrade žirije, ki jo sestavljajo resnično raznoliki člani, so potrditev, da nam uspeva ustvarjati vodilne izdelke na tržišču.«

Nagrade EISA prejmejo izdelki, ki jih odlikuje izredna kombinacija inovativne tehnologije, elegantnega dizajna ter naprednih lastnosti. Žirijo združenja EISA sestavljajo predstavniki 50 revij s področja zabavne elektronike iz 19 evropskih držav. Ti so svoje odločitve utemeljili tako:


Evropski pametni telefon s fotoaparatom 2014-2015 – Samsung Galaxy K Zoom

  • Galaxy K Zoom je nov pametni telefon, specializiran za fotografiranje, ki združuje napredno tehnologijo digitalne kamere s Samsungovimi neprekosljivimi storitvami Galaxy.
  • Galaxy K Zoom ima najsodobnejšo tehnologijo zložljivega objektiva z desetkratno optično povečavo v neverjetno tankem in elegantnem ohišju.
  • Ponaša se še z optičnim tipalom BSI CMOS s kar 20,7 megapikami, optičnim stabilizatorjem slike (OIS), ksenonsko bliskavico ter 12,2-cm zaslonom HD Super AMOLED, ki povečajo užitek fotografiranja in gledanja vsebin.
  • Zaradi kompaktnega in elegantnega dizajna z ergonomično oblikovanim prijemom je Galaxy K Zoom zelo udoben za prenašanje in upravljanje.

Žirija EISA je nagrado za prvi pametni telefon, specializiran za fotografiranje, utemeljila: »Optično tipalo BSI CMOS z 20,7 milijoni telefona Galaxy K Zoom prekaša ločljivost številnih samostojnih kompaktnih fotoaparatov in omogoča zajem izjemno kakovostnih posnetkov, predvsem v šibki svetlobi.«

Evropski fotoaparat s podatkovno povezljivostjo 2014-2015 – Samsung Smart Camera NX30

  • NX30 je kompaktni fotoaparat, ki se zgleduje po profesionalnih aparatih in dela visokokakovostne posnetke.
  • Napredno optično tipalo APS-C CMOS in sistem samodejnega ostrenja NX AF System II prinašata izjemno ostrino detajlov in intenzivne barve, zorni kot fotografiranja pa lahko priročno prilagajamo s premičnim elektronskim kukalom in 76-mm premičnim zaslonom Super AMOLED, občutljivim na dotik.
  • Vodilna tehnologija Samsungovih fotoaparatov Smart vključuje brezžične povezave NFC in Bluetooth, zato je deljenje fotografij med fotoaparatom NX30 in pametnimi telefoni s povezavo NFC preprostejše kot kdajkoli.

NX30 je žirijo EISA še dodatno navdušil s premičnim elektronskim kukalom, ki ga lahko zasukamo navzgor za 80 stopinj in s tem razširimo možnosti fotografiranja.

Evropski večsobni avdio sistem 2014-2015 – Samsung M7 Multiroom System

  • Zvočnik M7 omogoča brezžične povezave Wi-Fi, Bluetooth, NFC ali Spotify Connect in poslušanje glasbe neposredno s telefona ali računalnika, z njim pa je možno tudi predvajati milijone pesmi iz storitev Spotify, Deezer, Napster in številnih drugih. Zvočnike lahko doma namestimo v več sob in jih upravljamo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.
  • M7 je sestavljen iz dveh 25-mm visokotonskih zvočnikov, dveh 56-mm srednjetonskih zvočnikov in enega 10-cm nizkotonskega zvočnika, uporabnike pa najbolj prepriča povezljivost Bluetooth, nadzor glasnosti, občutljiv na dotik, ter sposobnost kodiranja datotek FLAC do 44,1 kHz/16 bitov.

Člani žirije EISA so odločitev utemeljili: »Kljub sodobnim načinom povezljivosti pri M7 kakovost zvoka nič ne trpi, saj se ta bohoti z bogato in polno zvočno sliko, ki tudi ‘brcne’, ko je treba.«


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več