Računalništvo, telefonija
19.10.2014 17:32
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Simbioza giba prišla do zaključka

Po nadvse pestrem dogajanju v petek, ko so se udeležencem pri nordijski hoji v prestolnici pridružili minister Dejan Židan, Manca Košir in sekretarka z ministrstva za zdravje, dr. Nina Pirnat, na golfu na Otočcu Nuša Derenda, učencem OŠ Orehek v Kranju pa Dušan in Rožle Prezelj, je z včerajšnjim dnem prva Simbioza giba prišla do zaključka. Akcijo smo sklenili z zaključnim dogodkom v Kranjski Gori, kjer je kolesarsko turo vodila legenda slovenskega novinarstva in ikona vitalnosti, Tone Fornezzi Tof. S svojo nalezljivo energijo in športno vnemo je vodil skupino udeležencev od smučišča Preseka do Trbiža.
Simbioza giba prišla do zaključka
Simbioza giba prišla do zaključka

Osrčje Gorenjske obsijano s toplimi sončnimi žarki je bilo kot nalašč za sklepno dejanje prve Simbioze giba. S svojo prisotnostjo in aktivno udeležbo je zbrane počastil Tone Fornezzi Tof, ki je vodil kolesarjenje. V popolni športni opremi in opremljen z dobro voljo je kolesarje vodil po, njegovem mnenju, eni najlepših kolesarskih poti na svetu, od smučišča Preseka do Trbiža. Tam so se udeleženci razdelili na dve skupini – tisti bolj vztrajni so pot podaljšali do belopeških jezer na meji z Italijo, drugi pa so se vrnili nazaj v Kranjsko Goro.

Tof pa ni bil edini ambasador, ki se je ta konec tedna potil pri Simbiozi giba. V petek je namreč še večji izziv, predvsem zaradi slabega vremena, čakal ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana, publicistko Manco Košir in državno sekretarko z Ministrstva za zdravje, dr. Nino Pirnat. Slednji so bili namreč na čelu skupine, ki se je podala na nordijsko hojo. Pot jih je z Novega trga v Ljubljani najprej vodila do informacijske pisarne Evropskega parlamenta, kjer so prišli pozdravit šahiste – štirje evropski poslanci, Milan Zver, Ivo Vajgl, Franc Bogovič in Lojze Peterle so namreč izzvali svetovno mladinsko prvakinjo v šahu Lauro Unuk na šahovski dvoboj – simultanko. Ta se je na koncu končala s kar štirimi porazi in enim remijem. Z ostalimi udeleženci se je pomeril letošnji državni prvak, velemojster Matej Šebenik. Po hitrem postanku so udeleženci nordijske hoje pot nadaljevali do ljubljanskega gradu, nato pa mimo tržnice nazaj do Novega trga. Vmes jih je sicer osvežilo nekaj dežnih kapljic, a to jim ni preprečilo, da bi vztrajali do konca in prehodili začrtano pot.

Istočasno so svojo natančnost in prve zamahe z golfsko palico na Otočcu preizkušali novopečeni golfisti, pri čemer jim je družbo delala Nuša Derenda. Nuša kot občasna golfistka je svoje znanje skupaj z inštruktorjem z veseljem delila z zbrano skupino, ki je kmalu ugotovila, da golf še zdaleč ni tako preprost šport kot morda deluje na prvi pogled.

Da gresta poskočnost in izkušnje z roko v roki, je bilo moč opaziti tudi na OŠ Orehek v Kranju, kjer sta z učenci nižjih razredov vadila atleta Dušan in Rožle Prezelj.

Simbioza giba je tako doživela svoj epilog in glede na pozitivne odzive, ki smo jih prejeli s terena, se nam za njeno prihodnost ni treba bati. Eden od udeležencev je namreč povedal: »Lepo bi bilo, če bi SIMBIOZO organizirali večkrat letno, saj starejši kar zaživimo, ko lahko dokažemo, da nismo še za na odpad. Vaditelji, ki so nas letos usmerjali in bodrili, so se resnično izkazali. Hvala vam v imenu starejše generacije, pa še nas povabite!« Nedvomno je to odlična popotnica za naslednje leto, da Simbioza giba zaživi še v razširjeni in dopolnjeni obliki.

Še več vtisov in rezultatov same akcije bo predstavljenih na 5. obletnici Zavoda Ypsilon, ki nosi temo »Ponosni na preteklost, usmerjeni v prihodnost«. Obletnica bo potekala v sredo, 22. oktobra ob 18. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška). Postregla bo z izjemnimi gosti, podelitvijo Ypsilon+ nagrad in retrospektivo na pet uspešnih Ypsilonovih let. Osrednji gost 5. obletnice bo Gal Jakič, edini slovenski športnik na letošnjih zimskih paraolimpijskih igrah.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več