Računalništvo, telefonija
16.04.2014 20:20

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil sklenil partnersko sodelovanje s start-upom Chipolo

Si.mobil v okviru svoje strategije trajnostnega poslovanja posveča posebno pozornost podpori in razvoju podjetništva. Obljubo, da podjetnikom omogočajo posel, potrjuje s sklenitvijo partnerskega sodelovanja z mednarodno prepoznavnim slovenskim start-up podjetjem Chipolo. Chipolo izdelki so na voljo v Si.mobilovih prodajnih centrih in prodajnih točka v Mercator centrih, kasneje pa bosta podjetji svoje sodelovanje razširili na celotno prodajno mrežo v Sloveniji in tudi izven meja.
Si.mobil sklenil partnersko sodelovanje s start-upom Chipolo
Si.mobil sklenil partnersko sodelovanje s start-upom Chipolo

Si.mobil je v portfelj dodatne opreme, ki jo ponuja v svojih prodajnih centrih, umestil inovativen izdelek Chipolo – Bluetooth pametni obesek, ki pomaga najti stvari. Chipolo bo najprej na voljo v Si.mobilovih prodajnih centrih, kasneje v celotni prodajni mreži, partnerja pa se pogovarjata tudi o razširitvi prodaje izven meja.


»Si.mobil lahko s svojo prodajno mrežo, vpetostjo v mednarodno okolje v okviru skupine Telekom Austria, ter s prodajnim in marketinškim znanjem omogoči start-upu Chipolo vstop na slovenski in kasneje širši evropski trg. Obenem pa z izjemnimi izdelki Chipolo obogati portfelj dodatne opreme na prodajnih mestih in se nenazadnje od agilnega, kreativnega in mladega podjetja lahko veliko nauči. Zato je tovrstno sodelovanje izjemna priložnost za oba partnerja,« je ob lansiranju Chipolo izdelkov povedala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje na Si.mobilu.


»Chipolo izdelki so odličen primer novih pripomočkov, ki nam s pomočjo inovativnih rešitev lahko olajšajo vsakodnevno življenje. ‘Internet of Things’ in povezljivost med vsakovrstnimi napravami je nedvomno prihodnost. V Si.mobilu se tega zavedamo. Zato smo si tudi v naši strategiji zadali, da bomo slovenskim potrošnikom ponudili široko paleto raznovrstnih naprav,« je dodal David Pollak, vodja skupine M2M (‘Machine to Machine’). »Chipolo partnersko sodeluje s Si.mobilom, ker je najboljši in najbolj priljubljen operater v Sloveniji. Navdušeni smo, da bo naš izdelek ekskluzivno na voljo pri Si.mobilu. Veselimo se skupnega sodelovanja pri razvoju čudovitih novih funkcionalnosti Chipola za naše uporabnike,« je o sodelovanju s Si.mobilom povedal Tadej Jevševar, član slovenske ekipe Chipola, ki je na Kickstarterju dobila 300.000 dolarjev zagonskih sredstev.

Chipolo, ki je na voljo v kar devetih čudovitih barvah, bo na voljo za vse uporabnike v prosti prodaji za 24 evrov, za ORTOvce pa bo v okviru programa DOBRO JE BITI ORTO ekskluzivno na voljo za le 19,90 evrov. Brezplačna aplikacija je na voljo na spletnih tržnicah Apple App Store in Google Play. Seznam podprtih naprav iz Si.mobilove ponudbe najdete na spletni strani.

Chipolo – Bluetooth pametni obesek, ki pomaga najti stvari!

Chipolo uporablja brezžično povezavo Bluetooth 4.0 in s pomočjo pametnega telefona pomaga najti predmete, ki so jih uporabniki založili ali izgubili. Lahko ga obesijo na ključe, torbo, denarnico … Preko brezplačne Chipolo mobilne aplikacije lahko spremljajo oddaljenost Chipola in sprožijo njegov zvok, ki usmerja pri iskanju. V primeru, da se Chipolo oddalji od uporabnika, bo ta prejel opozorilo. Prav tako bo z opozorilom obveščen, ko se bo Chipolo spet pojavil v njegovem dometu. Če bo Chipolo izgubil, se bo na zemljevidu zabeležila lokacija, kjer je bil nazadnje povezan z njim.

V primeru, da uporabnik ne najde svojega telefona, pa lahko Chipolo potrese in telefon se bo oglasil. Chipolo je obenem tudi termometer, saj sporoča temperaturo okolja, kjer se nahaja. Termometer so uporabniki vedno pogrešali na svojih mobilnih telefonih! Zahvaljujoč vsem svojim funkcijam, Chipolo omogoča vrsto načinov uporabe v najrazličnejših okoljih in situacijah. Verjamemo, da bodo uporabniki našli 1001 način za njegovo uporabo.

Chipolo je uspešen Kickstarter projekt, saj je zbral več kot 290.000 dolarjev, več kot 5.000 podpornikov ter prejel nagrado Best promotional gift 2014.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več