Računalništvo, telefonija
22.02.2017 00:10
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skoraj prazna baterija na Apple Watch? Uporabite Power Reserve Mode

Apple Watch
Apple Watch

Pametna ura Apple Watch vam ob normalni uporabi zdrži slaba dva dni. Vendar pa to ne velja za slehernega uporabnika. Še posebej tisti, ki pametno uro uporabljate v namene navigacije ali intenzivnega merjenja vaših športnih aktivnosti, boste baterijo spraznili veliko prej. Da vam ura ne bo ob koncu dneva prehitro ugasnila so pri Applu pripravili Power Reserve Mode. Namen funkcije je dramatično zmanjšati porabo baterije in s tem podaljšati delovanje pametne ure.

Power Saving Mode je na voljo v aplikaciji za baterijo. Na pametni uri morate s prstom odpreti nastavitve kar naredite tako, da na domačem zaslonu podrsate navzgor. Odprejo se vam nastavitve kot so na primer utišanje ure, vključitev Airplane Mode, Do Not Disturb funkcija in podobno. Power Reserve Mode ni na voljo neposredno v omenjenem meniju ampak se skriva pod prikazom stanja baterije v odstotkih. Če s prstom izberete omenjeni odstotek se vam odpre nov meni na katerem je opcija Power Saving Mode jasno označena. S prstom podrsate za vključitev funkcije.

Nato se vam pokaže zahteva po potrditvi vaše želje. Izberete možnost Proceed in ura se od tega trenutka naprej nahaja v načinu varčevanja z baterijo. To pomeni, da ne morete uporabljati več nobene aplikacije. Prav tako več ni možno merjenje vaše športne aktivnosti in prehajanje med posameznimi meniji. Vse kar vam je na voljo je prikaz ure in še ta je v predhodno določeni obliki. To pomeni prikaz ure z majhno velikostjo številk v zeleni barvi in na temnem zaslonu. Slednje še dodatno zmanjša porabo baterije.

V primeru, da želite izključiti Power Reserve Mode je potrebno pridržati gumb za vklop in izklop pametne ure. Ura se bo namreč ponovno zagnala in tako izklopila Power Reserve Mode. Izključitev same funkcije se ob prvem poizkusu izkaže za nepotrebno zapleteno saj nikjer ne piše točno kako se lahko funkcija izključi. Tudi ponovni zagon ure vzame nekaj časa. Zato funkcijo uporabljajte zgolj takrat, ko jo zares potrebujete.



Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več