Računalništvo, telefonija
16.12.2014 06:11

Deli z drugimi:

Share

Skype z možnostjo prevajanja pogovorov v realnem času!

Z uporabo storitve Skype lahko odslej med seboj komunicirajo tudi tisti, ki se zaradi nepoznavanja tujega jezika sicer ne bi razumeli.
Z uporabo storitve Skype lahko odslej med seboj komunicirajo tudi tisti, ki se zaradi nepoznavanja tujega jezika sicer ne bi razumeli.

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki pri delu ali prostem času uporabljate priljubljeno storitev za opravljanje brezplačnih spletih pogovorov ter cenejše klice v stacionarna in mobilna omrežja Skype. Podjetje Microsoft je namreč za vse uporabnike Skypa z računalnikom s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 8.1 pripravilo tako imenovani univerzalni prevajalnik. Novost dejansko zagotavljala prevode skorajda v realnem času, kar pomeni, da lahko odslej med seboj komunicirajo tudi tisti, ki bi se sicer zaradi nepoznavanja tujega jezika ne bi razumeli.

Modul Skype Translator omogoča prevajanje angleškega in španskega jezika v skorajda realnem času, kar pomeni, da se lahko uporabniki pogovarjajo v njihovem maternem jeziku brez potrebe, da bi se učili tujega. Čeprav se to sliši kot »magija«, je prevajalnik v realnem času dejansko plod večletnega dela številnih strokovnjakov podjetja Microsoft in Skype, obeti za prihodnost pa so še boljši, saj naj bi programski gigant kmalu dodal možnost prevajanja v realnem času za vse svetovne jezike.

Programski dodatek Translator vgrajen v programu Skype lahko zaenkrat uporabljajo le uporabniki operacijskih sistemov Windows 8.1 in Windows 10, prevajanje pa je mogoče iz angleščine ali španščine (oboje smerno), in sicer tako glasovno kot tekstovno. Pri tem velja še omeniti, da s pomočjo programa Skype lahko ob izmenjavi neposrednih sporočil izvajamo prevode v realnem času med kar 40 svetovnimi jeziki.

Če želite tudi sami preizkusiti dodatek Translator v programu Skype, se morate predhodno registrirati na spletni strani bit.ly/Translator-Skype. Če boste pri tem uporabili registracijsko kodo MTT1724, boste povabilo za preizkus novosti po vsej verjetnosti pridobili relativno kmalu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več