Računalništvo, telefonija
23.05.2016 11:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke, ki zvok prilagodijo ušesom uporabnika

Slušalke Nura
Slušalke Nura

Tako kot je vsak človek zgodba zase, so tudi naša ušesa edinstvena, saj imajo unikaten slušni profil. Slušalke Nura avtomatsko identificirajo poslušalčev slušni profil in ustvarijo zvok, ki se popolnoma prilega ušesom.


Kombinacija “tradicionalnih” naglavnih slušalk in komplementarnih ušesnih slušalk, ki na prvi pogled nenavadno visijo iz prvih, je zagotovo nekaj, česar še niste videli. Znotraj ušesnih slušalk se skriva mikrofon, ki dejansko posluša vaše uho. Posluša namreč odziv vašega ušesnega polža, ki ga ustvari vsak zvok, ki ga slišite. Ta odziv nosi številne informacije o vašem slušnem profilu (stanje vašega ušesa), ki ga slušalke Nura potem prepoznajo v vsega 30-ih sekundah in glede na prejete informacije adaptirajo zvok tako, da so vaša ušesa deležna unikatne kvalitete zvoka, prilagojenega samo za vas.


Slušalke Nura so primerne tako za največje “audiofile” kot tudi za povsem navadne uporabnike, ki si končno želijo zvok, ki jim je “pisan na kožo”. Težave bi morda znali imeti uporabniki, ki niso navajeni ušesnih slušalk ali jim njihova tesna lega ne ustreza, saj Nura takoj na začetku uporabniku predlaga tudi njegov idealen položaj slušalk v ušesih. Kljub temu pa so si mnogi strokovnjaki enotni pri mnenju, da so slušalke Nura po dolgem času ena večjih inovacij na avdio področju.


Projekt slušalk Nura, ki trenutno še nabira sredstva na Kickstarterju, naj bi z masovno proizvodnjo začel marca 2017, ko si boste lahko svoje slušalke privoščili za 399$. V spodnjem videu pa si za bolj “plastično” predstavo poglejte, kako slušalke Nura delujejo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888