Računalništvo, telefonija
18.10.2018 13:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte pametno uro Huawei Watch GT

Spoznajte pametno uro Huawei Watch GT
Spoznajte pametno uro Huawei Watch GT

Ni minilo še niti mesec dni, ko je Huaweijev glavni izvršni direktor Richard Yu naznanil, da se podjetje še ne misli odpovedati pametnim uram. Yu je povedal, da si želi večjih izboljšav v svoji seriji ur, in da si želi boljše uporabniške izkušnje kot je danes. Zadal si je ambiciozne cilje, in sicer bolj uporabno, intimno, bolj funkcionalno in pametno uro z daljšo življenjsko dobo baterije.

Vidimo lahko, da nam ni bilo potrebno čakati dolgo, preden smo spoznali novo pametno uro, za katero Yu in Huawei verjameta, da dosega najvišje standarde na vseh področjih. Podrobnosti o novi pametni uri Huawei Watch GT so curljale na vse strani, vendar sedaj je uradno, da imamo na trgu novo Huawei pametno uro z eno veliko posebnostjo – ne poganja je operacijski sistem Wear OS.


Watch GT je prva Huaweijeva pametna ura, ki jo poganja lastni “in-house” LiteOS operacijski sistem. To pa kot vse kaže še ne pomeni, da se bo Huawei znebil Googlovega Wear OS sistema za vedno. Watch GT pametna ura je prijazna tako Androidu kot sistemu iOS in z njo je Huawei želel razširiti svoj doseg. Kljub temu pa se nekako zdi, da se je Huawei vseeno odločil, da nekoliko eksperimentira v vodah, kjer še ni plulo veliko ladij. Želijo si preizkusiti trg in preveriti, ali obstaja apetit po uri, ki postavlja na prvo mesto zdravje, aktivnosti in dobro vzdržljivost baterije.


Specifikacije pametne ure Huawei Watch GT:

  • 1.39-inčni (3.53-centimetrski) AMOLED ekran
  • Huawei LiteOS
  • življenjska doba baterije: 2 tedna
  • GPS/GLONASS/Galileo
  • altimeter
  • meri tek, kolesarjenje in plavanje
  • merilec srčnega utripa
  • deluje s sistemom iOS in Android

Huawei Watch GT: končna ocena

Huawei Watch GT dejansko izgleda vrhunsko in Huawei je končno spoznal, da je filozofija dizajna, ki jo je prevzel pri prvi izdaji svoje WearOS pametne ure, pravilna. Pri uri Watch GT je ponovno ubral enako pot, kar se tiče dizajna in veseli smo, da se je odločil tako.

Huawei je svojo uro opremil z nekaj izjemno zanimivimi lastnostmi, ko govorimo o merjenju športnih aktivnosti in zdravja. Odločili so se, da med seboj povežejo do sedaj nekompatibilne lastnosti, s čimer so dosegli, da je uporabniška izkušnja bolj celostna, dinamična in pomenljiva. Ne smemo pa seveda pozabiti še na življenjsko dobo baterije. Ne glede na to, iz katerega kota pogledamo na zadevo, vidimo, da je Huawei naredil velik korak naprej glede na to, kar ponuja WearOS in vse pametne ure, ki jih dotični operacijski sistem poganja.

Da pa ne bomo Huaweijevo pametno uro zgolj povzdigovali v višave, imamo na drugi strani tudi nekaj skrbi. Medtem ko se Huawejeva aplikacija Health definitivno izboljšuje, smo lahko še vedno malenkost razočarani, namreč še vedno ne moremo deliti teh podatkov iz aplikacije z ostalimi platformami. Za večino ljudi, ki spremljajo svoje zdravje in aktivnosti, bo to velika težava oz. minus, kajti na tak način uporabniška izkušnja ni takšna kot bi si jo verjetno želeli. Za koga je potemtakem nova ura Watch GT namenjena? V bistvu je to najbolj pomembno vprašanje za Huawei. Če bi Huawei “odprl” svojo novo pametno uro in tako dovolil medsebojno deljenje podatkov uporabnikov, bi Watch GT bila splošno primerna pametna ura za različne tipe uporabnikov. Dizajn je tako kot smo že omenili vrhunski in samo upamo lahko, da je Huawei poskrbel, da dotična pametna ura zadovolji uporabnike z lastnostmi, ki jih do sedaj še ni bilo na voljo v takšnih oblikah. Kar se tiče cene nove ure še ni podrobnosti, vendar bodo te znane že zelo kmalu, ko bo Huawei uradno objavil vse specifikacije.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več