Računalništvo, telefonija
23.03.2019 07:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi natisnjen veganski zrezek

V prihodnosti si bomo priljubljeno hrano kar natisnili.
V prihodnosti si bomo priljubljeno hrano kar natisnili.

Na področju 3D tiskanja hrane obstaja širok spekter potreb in zanimanja s strani različnih akterjev, zato vse več podjetij in posameznikov orje ledino na tem področju. Največja prednost uporabe tovrstne tehnologije je v tem, da je hrana do potankosti prilagojena posamezniku. Poleg tega lahko s 3D tiskalniki izdelamo celo hrano, ki je drugače ne bi mogli, kot na primer zanimiv veganski zrezek, ki “simulira” živalskega.

Zasluge za pripravo prvega natisnjenega veganskega zrezka gredo italijanskemu inovatorju Giuseppeju Sciontiju, ki je za ta namen izdelal namenski tridimenzionalni tiskalnik. Osnovne sestavine veganskega zrezka so rižev protein, grahov protein in vlaknine iz alg, celoten postopek tiskanja pa traja 10 minut. Nato je potrebno zrezek še popeči, kar pa ne traja dolgo, saj je nared že po dveh minutah.

Tiskanje veganskega zrezka je še vedno v začetni fazi, zato končni izdelek še ni tak, kot bi si ga potrošniki želeli. Kljub temu je italijanski inovator Giuseppe Scionti prepričan, da mu bo že v naslednjih nekaj mesecih uspelo natisniti veganski zrezek, ki bo imel enako zgradbo in obliko kot povsem običajen telečji zrezek. S tem bo postal zanimiv tudi za mesojedce, hkrati pa naj bi pripomogel k zmanjšanju toplogrednih plinov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710