Računalništvo, telefonija
28.03.2017 09:17
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi videospot, ki je vsakič drugačen

Videospot za glasbeno uspešnico Midnight Oil britanske glasbene skupine iz Manchestra Shaking Chains sestavlja namenski računalniški algoritem.
Videospot za glasbeno uspešnico Midnight Oil britanske glasbene skupine iz Manchestra Shaking Chains sestavlja namenski računalniški algoritem.

Britanska glasbena skupina iz Manchestra Shaking Chains je za svojo glasbeno uspešnico Midnight Oil pred kratkim objavila edinstven videospot, ki je navdušil številne računalniške zanesenjake. Videoposnetek namreč ni nastal s pomočjo glasbenikov, snemalcev, producentov in urednikov, ampak s pomočjo računalniškega algoritma. Ta dejansko poskrbi, da se videospot sestavlja sproti in je »pisan« na kožo vsakemu poslušalcu oziroma gledalcu posebej.

Računalniški algoritem deluje tako, da na spletu poišče slike in videoposnetke, za ta namen pa uporablja ključne besede. Nato poskrbi, da vse te slike in videoposnetke poveže v celoto, celoten postopek pa zaključi z vstavitvijo glasbene podlage. Ker celoten postopek grajenja videospota poteka na osnovi ključnih besed, je skoraj nemogoče, da bi gledali enak videoposnetek dvakrat. Vsebuje vse od srčkanih živali do prizorov z modnih prireditev, vojn, potovanj po vesolju, televizijskih oddaj, nasvetov o ličenju, športnih aktivnosti in še mnogo več.

Nadvse zanimiv videoposnetek britanske glasbene skupine iz Manchestra Shaking Chains za njihovo glasbeno uspešnico Midnight Oil si lahko ogledate na spletnem naslovu https://midnightoilfilm.com/. Čeprav se njihov videospot ne more primerjati s profesionalnimi videospoti za največje glasbene uspešnice, so nad njim navdušeni predvsem računalniški strokovnjaki. Zdaj je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo računalnik skupaj sestavil videospot, ki bo všečen na pogled in prilagojen vsakemu posamezniku posebej.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več