Računalništvo, telefonija
15.03.2014 08:51

Deli z drugimi:

Share

Startup Crawl: Vpogled v kulturo in delo startupov

Napoved dneva odprtih vrat slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij.
Udeležba je brezplačna!
Udeležba je brezplačna!

21.3. 2014 si rezervirajte čas in se podatjte na eno izmed Startup Crawl lokacij po Sloveniji: 3fs, Appssolut, Databox, Dawn of Play, DietPoint, DLabs, Fieldoo, Flaviar, Ganxy, Infinum SI, Klika, Lumu, Oculus, Red Hat, Toonia, Toshl, Uniki, Visionect, Zemanta.

>> Potrebne so registracije za obiskovalce, obisk je brezplačen, več o dogajanju pa spodaj.

Kaj je Startup Crawl?

Iz tujine prevzeti termin “Startup Crawl” zaznamuje dan, ko skupnost tehnoloških podjetij odpre svoja vrata javnosti in s tem omogoči posameznim članom stroke, študentom, mladim, iskalcem zaposlitve ter kolegom iz drugih podjetij neobremenjeno spoznavanje notranjega ustroja sorodno mislečih naprednih podjetij. Prvi Startup Crawl je v Sloveniji potekal 25. oktobra 2013 v okviru dogodkov Internet Weeka, ko je 14 podjetij poročalo o več kot 400 obiskovalcih v starostni skupini od 20 do 35 let.

Podjetja se za sodelovanje odločajo iz različnih razlogov

V prvi vrsti jih motivirata želja po tem, da se predstavijo v “človeški” podobi ter s tem postanejo bolj dostopna, njihovo delo pa lažje razumljivo novim sodelavcem. IT sektor je med bolj aktivnimi zaposlovalci za različne, ne vedno le tehnološke, profile kadrov.

Velika je tudi želja po večji vidnosti ter prepoznavnosti vsebinske inovacije, ki jo startup podjetje prinaša
v svojo industrijsko vertikalo. S spodbujanjem prepoznavanja domače innovacije se krepi zavest o slovenskem doprinosu na regionalne in globalne trge, ki z novimi tehnologijami postajajo vse bližji. Večina sodelujočih podjetij aktivno zaposluje kadre različnih profilov, zato vabimo širšo javnost, da se pobližje spozna s pričakovanji in načini dela v tem sektorju, ki so bistveno drugačni od ustaljenih praks.

Naša inspiracija izvira neposredno iz New Yorka

Mesto New York se je postavljanja na svetovni startup zemljevid lotilo izjemno sistematično ter učinkovito in se lahko od te svetovne prestolnice, ki je bila včasih znana samo po financah, modi in medijih, Slovenija ogromno nauči o pozicioniranju kulture inovacij kot industrije prihodnosti. Dogodek javnosti omogoča vpogled v kulturo in delo t.i. startup tehnološkega podjetja, ki se v marsičem razlikuje od ustaljenih delovnih in poslovnih navad in postavlja pozitiven zgled sodobnih praks.

Sodelujoča podjetja so startupi in startupi po duši:

3fs je visokotehnološki razvojni laboratorij za telekomunikacijsko industrijo. Ustvarjajo storitve in produkte, ki jih uporablja desetine milijonov uporabnikov dnevno in se širijo z dvoštevilčno mesečno rastjo.

Appssolut izdeluje preproste družbenomedijske rešitve za izgradnjo učinkovitih Facebook strani.

Databox je v mobilne tehnologije usmerjeno podjetje,ki preskrbuje poslovne uporabnike z rešitvami za nadzor ključnih kazalcev uspeha in drugih preglednih podatkov o poslovanju.

Dawn of Play je igričarska razvijalska ekipa, ki istočsno s predstavitvijo lansira svojo novo igro črno belo avanturo: Roll Back home na iPhone in iPad App trg.

DietPoint izdeluje aplikacije za iOS in Android (z več kot 3 milijone prenosi), ki uporabnikom nudijo največjo zbirko celovitih Dietnih načrtov in dnevno podporo med procesom izgubljanja teže.

DLabs je svetovalno razvojno podjetje, ki pomaga startupom oblikovati in razviti spletne produkte s soustanoviteljsko naravnanostjo.

Fieldoo preko spletne platforme na daljavo, brez geografskih ovir, povezuje nogometne igralce z agenti.

Flaviar preko spletne prodaje in naročniškega servisa omogoča uporabnikom nov način odkrivanja vrhunskih žganih pijač v obliki tematsko kuriranih preizkusnih mesečnih paketov.

Ganxy je sistem za spletno prodajo, posebej optimiziran za digitalno vsebino (eknjige, video, glasbo).

Infinum SI je softwarsko načrtovlsko in razvojno podjetje, specializirano za mobilne in spletnorazvojne

storitve.

Klika (od lani del švicarske skupine Sportradar AG) vodi raziskovalnorazvojni in eksperimentalni laboratorij za softwarske rešitve s poudarkom na mobilnih platformah in obdelavi podatkovnih zajemov v realnem času.

Lumu v lastni zasnovi in izdelavi fotografom omogoča enostavno transformacijo mobilnega telefona v svetlomer.

Oculus je podjetje, ki se ukvarja z najsodobnejšo tehnologijo sledenja pogleda in se specializira za uporabniško izkušnjo in testiranje oglasov.

Red Hat je ekipa 6 Java razvijalcev, ki so del Red Hatovega middleware oddelka, imenovanega JBoss.

Toonia je podjetje za razvoj mobilnih aplikacij, ki izdeluje zabavne poučne digitalne igre za malčke.

Toshl razvija lastne globalno prepoznane mobilne in spletne sisteme za vodenje pregledov osebnih financ.

Uniki razvija lastne programske rešitve za digitalno oglaševanje, interaktivne kioske in projekcije velikih formatov za javne dogodke, otvoritve, sejemske nastope in podobno z uporabo različnih digitalnih senzorjev.
Visionect razvija tablice (hardware in software), ki omogočajo začetnikom in profesionalcem enostavno uporabo lastnih razvijalskih sposobnosti za izdelavo novih epapir produktov.
Zemanta razvija orodja za spletne pisce, ki jih uporabljajo stotisoči blogerjev in največji založniki kot so Forbes in Mtv networks.

>> INFO:

Organizator in več informacij: www.InternetWeek.Si

Kontakt: Gaja Zornada, 041/ 215 430, gaja@internetweek.si


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več