Računalništvo, telefonija
28.11.2011 08:06
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik v avtoradiu

Avtoradio Ekoore Elija omogoča deskanje po spletu, prebiranje elektronske pošte, spremljanje vseh družbenih omrežjih, prebiranje novic in še bi lahko naštevali.
Avtoradio Ekoore Elija omogoča deskanje po spletu, prebiranje elektronske pošte, spremljanje vseh družbenih omrežjih, prebiranje novic in še bi lahko naštevali.

Avtoradio smo vse do sedaj uporabljali zgolj za poslušanje priljubljene radijske postaje ali glasbenih datotek mp3. Ker računalničarjem in poslovnežem to seveda ni bilo dovolj, so pri italijanskem podjetju Ekoore pripravili visokotehnološki avtoradio s prodajno oznako Elija. Čeprav novost navzven izgleda kot »običajen« avtoradio s 6,2-palčnim oziroma 15,7-centimetrskim zaslonom na dotik, bralnikom devede zgoščen in pomnilniških kartic, vmesnikom USB ter navigacijskim sistemom GPS, ta ponuja prav vse funkcionalnosti, ki smo jih vajeni pri tabličnih računalnikih Android.

Avtoradio Ekoore Elija namreč omogoča deskanje po svetovnem spletu, prebiranje elektronske pošte, spremljanje dogajanja na vseh priljubljenih družbenih omrežjih, prebiranje novic in še bi lahko naštevali. Za dostop do svetovnega spleta sta na voljo tako brezžična povezava Wi-Fi kot mobilno omrežje 3G, ki ga pridobimo z vnosom telefonske kartice SIM. Novinca lahko uporabimo celo kot dostopno točko za deljenje dostopa do svetovnega spleta z ostalimi mobilnimi napravami, kot so mobilniki in tablični računalniki.

Avtoradio Ekoore Elija je pisan na kožo celo filmofilom. Ta ima namreč vgrajen sprejemnik za digitalno zemeljsko televizijo, ki sopotnikom zagotavlja spremljanje priljubljenih televizijskih postaj kar med vožnjo. Vgrajena brezžična povezava Bluetooth omogoča, da avtoradio uporabljamo za prostoročno telefoniranje, poslušanje glasbe, shranjene na pomnilniku pametnega mobilnega telefona in uvoz telefonskega imenika. Avtoradiu Ekoore Elija lahko štejemo v slabost le maloprodajno ceno. Ta se namreč giba okoli 530 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več