Računalništvo, telefonija
20.12.2012 17:16
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija in kulinarika brez meja: Lync 2013

V svetovno znani slovenski restavraciji JB v Ljubljani, je Microsoft Slovenija skupaj s partnerji danes gostil kulinarično tehnološki dogodek brez meja. Ob pripravi odličnih specialitet so se z novim Lyncom povezali kuharski mojstri iz treh držav in nam prek najsodobnejše tehnologije približali ustvarjanje izjemnega menija - od recepta do prefinjenih jedi na vaši mizi.
Kuharski mojstri iz treh vrhunskih restavracij in treh različnih držav so se povezali s pomočjo Microsoft Lync.
Kuharski mojstri iz treh vrhunskih restavracij in treh različnih držav so se povezali s pomočjo Microsoft Lync.

Kuharski mojstri iz Ljubljane, Zagreba in Sarjeva so si s pomočjo Microsoftovega prenovljenega Lynca 2013 izmenjali recepte in nasvete in v vseh treh restavracijah pripravili enake jedi. Poleg izrednih kuharskih mojstrovin izpod rok mojstra Janeza Bratovža so obrok dopolnile še svetovno znane penine Istenič in komunikacija med udeleženci v treh restavracijah v različnih državah.

Microsoftov link je dobra rešitev za podjetja z ekipami na različnih lokacijah, na kulinaričnem dogodku pa so dokazali, da svojo vlogo dobro odigra tudi v primeru slabših internetnih povezav. Komunikacija je tako potekala (skoraj) brez težav, kljub temu, da je bilo v konferenčnem klicu vključenih skoraj deset kamer, vse povezave so potekale preko brezžičnih povezav, restavracija v Sarajevu pa se je soočila tudi z nestabilno internetno povezavo.

Lync je bil vsemu temu kos in je v primeru slabšega prenosa upočasnil video in dal prednost zvoku, ki je skozi celoten dogodek tekel praktično brez težav. Strokovanjaki pri podjetju Telprom, ki je kot Microsoftov partner prevzelo tehnično podlago za izvedbo, pa zatrjujejo, da je bilo danes pokazano le smetana na vrhu odlične sladice.

Več si poglejte v video prispevku.

Pri Microsoftu pravijo, da so prednosti Lynca naslednje:

  • Podatki o prisotnosti v stvarnem času – vključno s fotografijami, razpoložljivostjo in lokacijo – in izboljšano neposredno sporočanje za učinkovito in uspešno povezovanje.

  • Glasovni klici drugih uporabnikov programa Lync v isti organizaciji ali v drugi organizaciji, ki prav tako uporablja ta program, prek računalnika.

  • Ustvarjanje, vodenje in pridruževanje načrtovanim ali priložnostnim videokonferencam in spletnim srečanjem s sodelavci in drugimi.

  • Izboljšane spletne predstavitve s skupno rabo zaslona in navideznimi tablami.

  • Udeležba strank v konferenčnih klicih s programom Lync, čeprav niso uporabniki storitve Office 365.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več