Računalništvo, telefonija
07.07.2012 18:25
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Thunderbird odšel v večna lovišča

Thunderbird bo odslej deležen le še popravkov za varnostne in druge napake!
Thunderbird bo odslej deležen le še popravkov za varnostne in druge napake!

Mozillin odprtokodni odjemalec elektronske pošte Thunderbird je še pred časom imel vse možnosti, da bi na kolena spravil celo Microsoftov Outlook. Ker pa programerji vanj niso vključevali naprednih funkcionalnosti, je ta pričakovano pričel močno izgubljati na priljubljenosti. Čeprav odjemalec elektronske pošte Thunderbird danes še vedno uporablja okoli 20 milijonov uporabnikov, je Mozilla sprejela odločitev, da ga bo poslala v večna lovišča.

Vodilni organizacije Mozilla so dokončno ustavili razvoj namiznega e-poštnega odjemalca Thunderbird. To za uporabnike dejansko pomeni, da novih različic ne bo več na spregled. Zadnja uradna različica Thunderbirda bo torej 13.0. V prihodnje bodo uporabniki nekdaj najboljšega odjemalca elektronske pošte deležni le še popravkov za varnostne in druge napake. Nadaljnji razvoj Thunderbirda bo tako prepuščen milosti in nemilosti prostovoljcev.

Organizacija Mozilla ukinitev razvoja namiznega e-poštnega odjemalca Thunderbird opravičuje s tem, da imajo njihovi programerji polne roke dela z drugimi, bolj pomembnimi projekti. Med njimi izstopajo mobilni operacijski sistem Firefox OS, spletni brskalnik Junior in spletni urejevalnik kode Thimble. Zlobni spletni jeziki sicer namigujejo, da je Mozilla opustila razvoj Thunderbirda zaradi pritiskov podjetja Google, ki ponuja spletni odjemalec e-pošte Gmail in želi, da se vse »odvija« v njem. Te govorice niso ravno iz trte zvite, vsaj glede na to, da je računalniški gigant glavni vir prihodkov Mozille.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več