Računalništvo, telefonija
17.12.2010 15:18

Deli z drugimi:

Share

Tridimenzionalno raziskovanje človeškega telesa z Google Body Browser

Spletna storitev Google Body Browser je kot nalašč za študente medicine.
Spletna storitev Google Body Browser je kot nalašč za študente medicine.

Podjetje Google želi ostati vodilni ponudnik spletnih storitev. Zato nas skorajda vsak mesec prijetno preseneti s pripravo nove in uporabne storitve. Včasih celo s področji, ki so njemu povsem tuja. Tokrat nas je Google prijetno presenetil s spletno storitvijo Body Browser, ki omogoča tridimenzionalno “raziskovanje” človeškega telesa.

Nova spletna storitev Google Body Browser dejansko omogoča navidezni sprehod po človeškem telesu, in to kar z uporabo spletnega brskalnika in računalniške miške. S pomočjo novosti pridobimo možnost pogleda skozi mehka tkiva ter lahko proučujemo organe in kosti. Na voljo so celo nadzorne fotografije različnih delov telesa.

Spletna storitev Google Body Browser za tridimenzionalno “raziskovanje” človeškega telesa oziroma njena poskusna različica je na voljo na spletnem naslovu http://bodybrowser.googlelabs.com/. Najlepše pri tem je to, da za uporabo spletne storitve ne potrebujemo vstavkov, kot sta na primer Flash ali Java. Tu potrebujemo le spletni brskalnik s podporo aplikacijam WebGL, kot je na primer Google Chrome.

Ker ima spletni brskalnik Google Chrome podporo za aplikacije WebGL privzeto izključeno, jo moramo ročno vključiti. To naredimo tako, da v naslovno vrstico vtipkamo “about:flags“. Nato v seznamu funkciji poiščemo »WebGL, jo vključimo z miškinim klikom na »Omogoči« in ponovno zaženemo brskalnik. Kratek videoposnetek uporabe spletne storitve Google Body Browser je na voljo na naslovu http://skrci.me/BodyBrowse.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več