Računalništvo, telefonija
16.05.2017 08:41
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije, s katerimi lahko kličete brezplačno

..Za vas smo pripravili seznam najboljših aplikacij za brezplačno klicanje, ki jih lahko uporabljate na telefonih, tablicah in tudi računalnikih..
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Če razpolagate s pametnim mobilnim telefonom z aktivno internetno povezavo, vam za opravljanje telefonskih klicev ni treba uporabljati klasičnega mobilnega omrežja. Z uporabo mobilnega interneta in brezžične povezave Wi-Fi ter brezplačnih aplikacij si namreč lahko prihranite do 70 odstotkov stroškov. Te aplikacije pa lahko uporabljate tudi v navezi z osebnim računalnikom, kar naredi celotno zadevo še uporabnejšo.

WhatsApp

WhatsApp je zelo priljubljena aplikacija za medsebojno komunikacijo, saj jo skupno uporablja že več kot ena milijarda posameznikov. Uporabniki preko nje na dnevni ravni opravijo več kot 100 milijonov klicev oziroma v povprečju več kot 1.100 klicev vsako sekundo. To niti ne preseneča, saj lahko preko nje popolnoma brezplačno komunicira ogromno ljudi, ki morda živijo v tujini, daleč stran od svojih domačih, in ljudi, ki vsak dan potujejo med različnimi državami. WhatsApp je na voljo tako za mobilne naprave Android kot iOS in jo lahko brez težav uporabljate tudi v omrežjih 2G. Čeprav boste pri tem izgubili nekaj kakovosti pri slikah in fotografijah, boste lahko komunicirali brez težav. WhatsApp je na voljo za prenos na spletni povezavi http://bit.ly/WhatsApp-RN.

Viber

Spletna storitev Viber se vse bolj postavlja po robu priljubljenemu Skypu, saj omogoča brezplačne telefonske pogovore in pošiljanje kratkih sporočil SMS, preusmeritev klicev z računalnika na mobilno napravo in obratno, prikaz obvestil v realnem času in v pojavnih oknih, možnost uporabe smeškov in celo skupinsko komunikacijo do 200 oseb. Poleg tega celotna komunikacija poteka v šifriranem načinu, kar pomeni, da je varna pred nepridipravi, ki bi želeli dostopati do vaših podatkov in pogovorov. Aplikacija Viber je na voljo tako za osebne računalnike kot za mobilne naprave (http://bit.ly/Viber-RN).

Skype

Platforma za opravljanje brezplačnih spletnih pogovorov ter cenejših klicev v stacionarna in mobilna omrežja Skype na mobilnih napravah deluje odlično in jo lahko brez težav uporabljate tudi v poslovne namene. Poleg tega lahko z njo opravljate videokonference s prijatelji, znanci ali poslovnimi partnerji. Prav tako kot Viber jo lahko uporabljate na osebnih računalnikih in mobilnih napravah, poleg tega pa celo v spletnem brsklaniku (http://bit.ly/Skype-RN).

Facebook Messenger

Spletna klepetalnica Facebook Messenger je med uporabniki vse bolj priljubljena, zato ji ekipa, ki stoji za najbolj priljubljenim družbenim omrežjem, vedno znova dodaja nove možnosti. Nova različica Messengerja za operacijski sistem Windows 10 pa uporabnikom ponuja celo možnost brezplačnega opravljanja tako zvočnih kot video pogovorov. To pomeni, da za opravljanje klicev in video pogovorov ni več treba odpirati spletnega brskalnika. Facebook Messenger lahko seveda uporabljate tudi na pametnih telefonih in tablicah (http://bit.ly/FB-Messenger-RN).

LINE

Japonska aplikacija za pošiljanje sporočil in opravljanje klicev Line, na račun svoje vsestranske in preproste uporabe ter brezplačnosti, iz dneva v dan pridobiva nove uporabnike. Zaradi tega ne preseneča, da je priljubljena mobilna programska oprema na spletnem portalu Google Play (http://bit.ly/LINE-RN) zabeležila že več kot 500 milijonov prenosov, na voljo pa je tudi za Applove telefone in tablice.

Hangouts

Googlova spletna klepetalnica Hangouts je med uporabniki vse bolj priljubljena, saj omogoča brezplačne klice in videkonference. Na voljo je tako za mobilne naprave Android kot iOS ter kot dodatek za spletni brskalnik Google Chrome (http://bit.ly/Hangouts-RN).

KakaoTalk

KakaoTalk je zanimiva aplikacija za neposredno sporočanje, ki omogoča tudi opravljanje brezplačnih klicev. Poleg tega je aplikacija konstantno deležna nenehnih izboljšav, zaradi česar se zanjo odloča vse več uporabnikov. KakaoTalk po mnenju poznavalcev ponuja enega najbolj kakovostnih načinov pogovora preko spleta, aplikacijo pa lahko uporabljate celo na pametnih ročnih urah, ki temeljijo na platformi Android Wear. KakaoTalk je dosegljiv na spletnem naslovu http://bit.ly/KakaoTalk-RN.

Maaii

Maaii je še ena od cenovno ugodnih platform za sporočanje, ki ne razočara. Z njo lahko brezplačno opravljate pogovore z vsemi, ki jo imajo nameščeno. Poleg tega Maaii omogoča poceni klice v fiksna in mobilna omrežja, kar jo zagotovo naredi še bolj zanimivo. V njej najdete celo možnost pošiljanja kratkih sporočil SMS, pri čemer je uporaba aplikacije nadvse enostavna. Prenesete si jo lahko z obiskom spletnega naslova http://bit.ly/Maaii-RN.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več