Računalništvo, telefonija
20.05.2015 13:50

Deli z drugimi:

Share

Učimo se drug od drugega #SIRikt 2015

Učimo se drug od drugega #SIRikt 2015
Učimo se drug od drugega #SIRikt 2015

Mednarodna konferenca SIRikt je leto že deveta po vrsti in je največja konferenca v Sloveniji s področja uporabe informacijske tehnologije v izobraževalne in raziskovalne namene, ki na enem mestu združuje plenarna predavanja, delavnice, predstavitve primerov dobre prakse in sponzorske predstavitve. Na njej sta dva konferenčna dogodka:

  • Konferenca Arnes 2015 poteka letos na temo Varna in udobna e-šolska torba.
    Obarvana bo bolj izobraževalno, izpostavljen bo pomen varnosti na vseh ravneh, od varnih omrežij do varnega obnašanja na spletu.

Letošnja tema konference Na poti k e-kompetentni šoli je Učimo se drug od drugega, zato bomo na njej iskali odgovore na vprašanja:

  • Kako se učimo učitelji od učencev?
  • Kako se učenci učijo drug od drugega?
  • Kako se učimo sodelavci drug od drugega?
  • Kako pri tem uporabljamo sodobno tehnologijo ter zbiramo in uporabljamo podatke (ang. learning analytics)?

Zbrani prispevki bodo predstavljeni na različne načine v programskih sklopih: Plenarna predavanja, Sejem DajDam, Pod žarometi, e-Šolska torba, Demo: Male tehno skrivnosti, Učenje brez meja, Delavnice in Sponzorske predstavitve.

Predavanja in predstavitve lahko spremljate tudi na daljavo preko spletnega prenosa na: www.sirikt.si. Še posebej vabimo v odprto učilnico z naslovom Učenje brez meja, ki bo prav tako dostopna preko spletne povezave vsem, v njej pa lahko tudi sodelujete. Tokrat bomo imeli dva gosta. Medse smo povabili enega uglednega in enega zanimivega gosta, ki bosta poučevala učence, dijake in učitelje in se od njih tudi učila. Prvi »skrivnostni gost« bo učitelj državljanske in domovinske vzgoje, človekovih pravic in demokracije, drugi bo učil o glasbi, besedah, motiviranju, sporočanju, izražanju stališč in ga lahko spremljate na tviterju, prek kanala @Trkaj.

SIRikt že tradicionalno prinaša strokovne novosti iz mednarodnega prostora. Letos poskušamo osvetliti in poglobiti naše vedenje na področju merjenja učenja, poučevanja, sodelovanja in uporabe sodobne tehnologije. Želimo preveriti, ali zbrane podatke v izobraževanju (ang. learning analytics) smiselno in kritično uporabljamo pri svojem delu tudi s pregledom različnih praks iz mednarodnega prostora.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več