Računalništvo, telefonija
26.11.2011 12:50
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uničite zaupne podatke z demagnetizacijo

..V Comware Data Destroy Centru nudijo ustrezno rešitev popolnega uničenja podatkov z magnetnih pomnilniških medijev kot so trdi diski, računalniški trakovi in kasete ter računalniške diskete..
Velika večina podatkovnih medijev je po demagnetizaciji ponovno uporabnih.
Velika večina podatkovnih medijev je po demagnetizaciji ponovno uporabnih.

Različne vrste informacij, ki so shranjene na magnetnih nosilcih, so nevarno izpostavljene raznim zlorabam. Moderno zasnovani trdi diski in ostali magnetni mediji lahko namreč vsebujejo milijone informacij, kot so na primer slike, filmi, predstavitve, finančni izračuni ali celo bančni podatki.

Številne raziskave na področju zavrženih magnetnih medijev so pokazale, da več kot 80-odstotkov vseh testiranih medijev sploh nima izbrisanih podatkov in da ti vsebujejo občutljive podatke. Še bolj zaskrbljujoč pa je podatek, da je približno 50-odstotkov teh podatkov zaupne narave. Če ti podatki zaidejo v zlonamerne roke, lahko to privede do kraje zaupnih informacij ali celo kraje osebne identitete. To je v praksi povsem mogoče, saj lahko strokovnjaki pri formatiranih medijih podatke delno ali v celoti obnovijo in s tem pridejo do naših podatkov, ki smo jih med našo uporabo skrbno varovali!

Edini pravi način za 100-odstoten izbris podatkov iz magnetnega medija je demagnetizacija trdih diskov, računalniških trakov in kaset ter računalniških disket v Comware Data Destroy Centru! Za popoln in hiter izbris podatkov z magnetnih pomnilniških medijev se seveda uporablja namenska strojna oprema za demagnetizacijo, ki je skladna s standardi UK SEAP 8500, DIN 33585.B1.B2, IEC 950 in NATO.

Tu igra veliko vlogo še njihov postopek demagnetizacije, saj zagotavlja popolno uničenje podatkov na posameznem magnetnem mediju. Postopek demagnetizacije lahko v Comware Data Destroy Centru opravijo na delujočem ali nedelujočem (pokvarjenem) magnetnem mediju. Velika večina podatkovnih medijev je po demagnetizaciji ponovno uporabnih. Nekateri trakovi, ki imajo servo zapis, in trdi diski pa so po demagnetizaciji popolnoma neuporabni saj je izbrisan tudi servo zapis.

Storitev demagnetizacije magnetnih medijev v Comware Data Destroy Centru obsega prevzem magnetnih medijev pri stranki (možna tudi demontaža), izbris podatkov na magnetnem mediju s postopkom demagnetizacije, ekološko deponiranje odsluženega in izbrisanega magnetnega medija skladno s številnimi direktivami in prevzem odgovornosti za popolno uničenje podatkov.

Storitev razmagnetenja magnetnih medijev opravimo na:

  • lokaciji podjetja Comware, d.o.o. (Središka ulica 4, Ljubljana),
  • na lokaciji podjetja Comware, d.o.o. ob prisotnosti naročnika ter
  • na lokaciji naročnika.

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več