Računalništvo, telefonija
04.07.2016 09:19

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki naprav Apple za aplikacije plačujejo več kot tisti, ki uporabljajo Androida

Uporabniki mobilnih naprav Apple lažje sežejo v denarnico za nakup aplikacij kot uporabniki Androida.
Uporabniki mobilnih naprav Apple lažje sežejo v denarnico za nakup aplikacij kot uporabniki Androida.

Raziskava analitskega podjetja AppsFlyer je še enkrat jasno pokazala, da bo uporabniki pametnih mobilnih naprav Apple za nakup aplikacij pripravljeni plačati več v primerjavi s tistimi, ki prisegajo na pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android. Uporabniki mobilnih naprav podjetja iz Cuperna so namreč za nakup mobilne aplikacije v povprečju pripravljeni plačati kar 2,5-krat več kot uporabniki naprav Android. V povprečju uporabniki mobilnih naprav Apple za posamično aplikacijo odštejejo preračunanih 0,97 evrov, privrženci Androida pa preračunanih 0,39 evrov.

V raziskavo analitskega podjetja AppsFlyer je bilo vključenih kar 100 milijonov uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android ter več kor 1.000 mobilnih aplikacij. Naj kot zanimivost še navedemo, da uporabniki mobilnih naprav Android pri enem nakupu v povprečju porabijo okoli preračunanih 13,26 evrov, medtem ko so privrženci mobilne platforme Android pripravljeni odšteti zgolj preračunanih 5,6 evrov. Uporabniki mobilnih naprav Android prednjačijo le v številu opravljenih transakcij, saj odstotek v primerjavi z ljubitelji pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov podjetja Apple znaša kar 7,1 odstotkov proti 4,6 odstotkov.

Analitsko podjetje AppsFlyer je še razkrilo, da proizvajalci mobilnih iger ne zaslužijo kaj veliko v primerjavi s pisci mobilnih aplikacij. Mesečno uporabniki za igre namreč mesečno na obeh platformah odštejejo le preračunih 0,29 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več