Računalništvo, telefonija
26.06.2013 10:12

Deli z drugimi:

Share

Urejen sistem za upravljanje identitet

Na Univerzi v Mariboru so v sredo, 19. junija pripravili dogodek, kjer so predstavili ureditve identitet. Predstavitev je bila namenjen vsem ki načrtujejo ureditev identitet. Sem spadaj predvsem vodje informatikov, kadrovskih služb, organizacij, informacijskih varnosti in projektov.
Na Univerzi v Mariboru so predstavili sistem za upravljanje identitet.
Na Univerzi v Mariboru so predstavili sistem za upravljanje identitet.

Najprej je Izidor Golob, vodja računalniškega centra Univerze v Mariboru, predstavil sistem upravljanja uporabniških pravic na Univerzi Maribor. Zaradi 2.000 zaposlenih in 20.000 študentov je dober sistem nujno potreben. Cilj projekta je bil zmanjšati administrativne in druge stroške upravljanja identitet. Približati so se želeli tudi varnostnim in zakonskim standardom ter upravljanju tveganja. S tem so vzpostavili centralizirano rešitev za uporabniške identitete in olajšali izvedbo drugih projektov. Projekt se še izvaja, vendar je že v fazi zaključitve.

Mitja Kozar, vodja informacijske varnosti in vodja službe za podporo uporabnikom v Gorenju, je prikazal kako je Gorenje uspešno uvedlo Quest One Identity Solutions.

Na koncu je Maja Juvančič, svetovalka za kadre in projektno vodenje, ponazorila vlogo kadrovske službe pri upravljanju uporabniških identitet. Izpostavila je pomembnost enotnega sistema za vpis kadrovskih podatkov in njegovo vlogo pri pravočasnemu izpisu pogodb, izdajo plač in evidenco časa.

»Z odzivom smo izredno zadovoljni. Stranke so način sodelovanja z UM v obliki demo centra zelo dobro sprejele. Upravljanje identitet in kontrole dostopov je področje, ki je izredno kompleksno. Preko demo centra, ki deluje v okolju RCUM imamo mi kot distributer DELL Software rešitev in naši partnerji možnost, da strankam rešitve še bolj približamo.« je izjavil Andrej Božiček iz ADM – Adria, d. o. o.

Univerza v Mariboru ima dostop do sodobnih tehnologij, ki jih uporablja za upravljanje identitet zaposlenih in študentov. Za jesen je že predvideno, da se začne center uporabljati v izobraževalno raziskovalne namene. Za potencialne delodajalce to pomeni, da bodo imeli na voljo mlad kader s teoretičnim znanjem in uporabniško izkušnjo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več