Računalništvo, telefonija
15.03.2013 09:20
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Ljubljani največji Drupal camp v tem delu Evrope

13. in 14. aprila se bo v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani zvrstila vrsta predavanj tujih in domačih strokovnjakov s področja razvoja spletnih mest na Drupal platformi. Na dogodku organizatorji pričakujejo 150 udeležencev iz držav Srednje Evrope.
V Ljubljani največji Drupal camp v tem delu Evrope
V Ljubljani največji Drupal camp v tem delu Evrope

Drupal je odprtokodna CMS patforma, ki uporabnikom omogoča enostavno upravljanje vsebin na spletu. Zaradi svoje fleksibilnosti je primeren tako za enostavnejša spletna mesta kot tudi velike spletne portale. Med drugimi ga uporabljajo Bela hiša, MTV, Sony, Twitter in Ubuntu.

Po podatkih w3techs.com Drupal uporablja 7.1% spletnih strani, ki temeljijo na poznanih CMS sistemih. To je 2.3% vseh spletnih strani.

S prihodom osme različice tega sistema, ki jo vodja projekta Dries Buytaert označuje kot “najbolj drzno različico do sedaj”, se predvsem razvijalcem obeta kar nekaj novosti. Ena večjih je gotovo povezovanje s Symfony programskim ogrodjem, ki bo omogočilo boljšo integracijo z mobilnimi aplikacijami.

V Društvu uporabnikov Drupala Slovenija, ki konferenco organizira, poudarjajo, da bo program primeren tako za izkušene Drupal razvijalce, kot tudi za tiste, ki platforme še ne poznajo. Zaradi prisotnosti številnih mednarodnih predavateljev, bo konferenca izvrstna priložnost, da obiskovalci sistem in ustvarjalce spoznajo iz prve roke.

Organizatorji vabijo vse, ki jih področje zanima, da si še pravočasno zagotovijo vstopnice na spletni strani dogodka www.drupalalpeadria.org.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več